Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα διερωτήθηκε αν θεωρεί πως στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του, τα έκανε όλα σωστά, τότε γιατί καταψηφίστηκε 3 φορές.

«Είναι, συνεπώς, μία ακόμα ευκαιρία απολογισμού, αλλά και προγραμματισμού της πορείας μας και δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο πεδίο όπου αυτή αποτυπώνεται από την πολιτική της κυβέρνησής μας για την κοινωνία. Απ’ την αρχή άλλωστε, από τις προγραμματικές μας δηλώσεις, έχω διακηρύξει ότι στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης.

Όχι γενικά και αόριστα «ο λαός» -η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους- αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο στοχευμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας», είπε ξεκινώντας την πρωτολογία του.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου. Είναι ξεκάθαρο ότι σας κυνηγάνε οι ίδιες ερινύες για όσα έγιναν, αλλά δεν έχετε την ίδια ερμηνεία με τον κ. Βαρουφάκη για το τι έγινε μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα. Ας θυμηθούμε τι έγινε αυτούς τους έξι μήνες. Προκαλέσατε ή όχι εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με τη Χρυσή Αυγή και λέγοντας ότι θα καταργήσετε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο;», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Θα πορευτούμε σε κλίμα έντονης τοξικότητας» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την δουλειά της γιατί υπάρχει μεγάλος νομοθετικός όγκος. «Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις αλλά φοβάμαι ότι θα διαψευστείτε πανηγυρικά».

«Να χαίρεστε τους υπουργούς σας που παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο σε βαθμό κακουργήματος», είπε παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τι είναι; Ολίγον ένοχος; Ολίγον υπόδικος; Ο άνθρωπος είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό. Έκανε παρεμβάσεις σωρηδόν στην δικαιοσύνη κι εσείς λέτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία, είπε αναφερόμενος στον Παπαγγελόπουλο.

Κρεμάσατε 10 πολιτικούς σας αντιπάλους στα μανταλάκια. Η κατάληξη ήταν αρχειοθέτηση των 9 από τις 10 υποθέσεις. Μιλήσατε για συγγνώμη. Εσείς στον κ. Πικραμμένο ζητήσατε ποτές συγγνώμη; Πολιτική σκευωρία του χειρίστου επιπέδου στήθηκε από εσάς. Η δικαιοσύνη ήταν κακή όταν αρχειοθέτηση αλλά είναι καλή τώρα… Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κάθεται το ηθικό σας πλεονέκτημα και η προσπάθειά σας να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας είπε: «τι εννοείτε ότι θα μας πάτε μέχρι τέλους; Θα με πάτε φυλακή; Θα μας πάτε όλους; Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς γιατί η πρώτη ήταν τραυματική γιατί ο λαός έχει μνήμη και κρίση και συγκρίνει. Δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία».

You may also like