Δηλώσεις

Τσίπρας: Η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει

Δηλώσεις

Τσίπρας: Η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει

Δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Περιστέρι.

«Είναι καθήκον μας το επόμενο διάστημα να βρεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε μάχη απέναντι στο άδικο. Η πιο μεγάλη ευθύνη που κουβαλάμε είναι αυτή απέναντι στις επόμενες γενιές, τις νέες και τους νέους. Είναι αυτό το «Ίδιο παρόν και αβέβαιο μέλλον», όπως λέει κι ο στίχος ενός από τους ποιητές αυτής της γενιάς που γεμίζει στάδια, όπως στη Νέα Σμύρνη είπε και πρόσθεσε:

«Όσα διεκδικούν οι νέες και οι νέοι σήμερα, είναι ταυτόχρονα και δικές μας διεκδικήσεις. Καλά σχολεία, με ισχυρά απολυτήρια που προσφέρουν μόρφωση και γνώση. Καλά πανεπιστήμια, με σοβαρές υποδομές, με επαρκή προσωπικό σε καθηγητές, όχι σε αστυνομικούς. Δικαιώματα στην εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια. Δικαίωμα στη στέγη. Από τις πρώτες μέρες θα αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι θα έχει πλέον μια κυβέρνηση που κυβερνά γι` αυτόν. Μαζί με αυτόν και όχι για τρίτους».

Παράλληλα τόνισε πως 2 είναι τα βασικά θεμέλια του Προγράμματος τους:
«Κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη. Δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό να αναγκάζεται να ξοδεύει το εισόδημα από δύο και τρεις μισθούς, μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος και βενζίνες, δεν θα αφήσουμε οικογένειες να ψάχνουν για δανεικά προκειμένου να βγει ο μήνας. Δεσμεύομαι στους ντελιβεράδες, τους σερβιτόρους, τους πωλητές, τους ανειδίκευτους εργάτες, τους ψυκτικούς, όλους και όλες όσοι υπόκεινται στην ακραία εκμετάλλευση της μαύρης και άθλια αμειβόμενης εργασίας: Αυτό το αίσχος της αυθαιρεσίας που βιώνετε στη δουλειά σας θα τελειώσει».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με διαφορά στην κάλπη.

You may also like