Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Το λεφτόδεντρο του Μητσοτάκη ξεράθηκε με δική του δημοσιονομική ευθύνη

Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Το λεφτόδεντρο του Μητσοτάκη ξεράθηκε με δική του δημοσιονομική ευθύνη

Δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο κύμα ακρίβειας. Η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμισθεί ήδη. Η χώρα μας έχει υψηλό πληθωρισμό και ακριβή βενζίνη. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που όμοιό του είχαμε χρόνια να ζήσουμε. Ο πληθωρισμός επανήλθε, σε διψήφια ποσοστά μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια. Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να συμπιέζεται μετά τις πολλαπλές κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει ως οικονομία και κοινωνία τα τελευταία 15 χρόνια.

Η αύξηση σε δόσεις κατά 10% του κατώτατου μισθού που έδωσε η κυβέρνηση έχει ήδη εξανεμιστεί καθώς ο πληθωρισμός τρέχει με 12%», πρόσθεσε.
Παράλληλα είπε πως χρειάζονται «συγκεκριμένα μέτρα που προστατεύουν το εισόδημα των Ελλήνων δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας και ασφαλείας, χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο τις θυσίες και τους κόπους των τελευταίων 10 ετών που έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Δίνεται η μάχη του συγκεκριμένου και αυτονόητου».

«Αυτά που προτείνουμε, μοιάζουν με όσα λένε η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ; Να ξεκινήσουμε από την κυβέρνηση. Το βασικό εργαλείο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής είναι το φορολογικό σύστημα. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας;

Μετά από 10 χρόνια μιας απίστευτης δημοσιονομικής περιπέτειας με τραγικές στιγμές για τον ελληνικό λαό, έρχεται ο κύριος Μητσοτάκης και συνεχίζει τη μείωση του φόρου στα μερίσματα που ξεκίνησε ο κύριος Τσίπρας. Και προσθέτει από το βήμα της ΔΕΘ την πολιτική για την μεγάλη ακίνητη περιουσία και τις γονικές παροχές. Ευνοεί κάποιον από την μεσαία τάξη; Το να ανεβάσεις από τις 900.000 ευρώ στις 400.000 ευρώ το όριο, να το καταλάβω. Το να φτάσει στα 4,2 εκατομμύρια τί εξυπηρετεί; Εδώ λοιπόν μιλάμε για άλλες προτεραιότητες και για μια τελείως διαφορετική στρατηγική όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τις κοινωνικές προτεραιότητες. Στα χέρια του κ. Τσίπρα από την άλλη σκάει μετά το 2015 η βόμβα που αφορά στη ραγδαία αύξηση των ενοικίων λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της golden visa. Τι έκανε; Μηδέν βρήκε το κοινωνικό απόθεμα κατοικιών, μηδέν το άφησε. Αντί οι κκ Μητσοτάκης και Τσίπρας να πάρουν τα μαθήματα των τραγικών συνεπειών που είχε η οικονομική κρίση στον ελληνικό λαό, συνεχίζουν την ίδια κουλτούρα. Πολλά λόγια χωρίς περιεχόμενο και στρατηγικές πελατειακές επιλογές που αυξάνουν το κόστος για τον ελληνικό λαό χωρίς να σέβονται τους φόρους του και ευνοώντας συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

You may also like