Επικαιρότητα

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Κουρουμπλής – Τον διέγραψε ο Τσίπρας

Επικαιρότητα

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Κουρουμπλής – Τον διέγραψε ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί «δολοφόνων» της κυβέρνησης με αφορμή τους νεκρούς από την πανδημία.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γεροβασίλη
Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε οργισμένος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του PES στην γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κα Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουπλή ότι είτε θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Κουρουμπλή

Αφορμή για τη διαγραφή του κ. Κουρουμπλή ήταν οι αναφορές του από του βήματος της Βουλής, που προκάλεσαν σάλο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δολοφονεί χιλιάδες στις ΜΕΘ!

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για αυτά» είπε ο Π. Κουρουμπλής, και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, λέγοντας: «Σας παρακαλώ, ανακαλέστε».

«Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Οικονόμου: Να αποδοκιμάσει ο κ. Τσίπρας τον κ. Κουρουμπλή

Αμέσως μετά την παρέμβαση του προέδρου του Σώματος Κ. Τασούλα και τη μομφή που απηύθυνε στον βουλευτή, τον λόγο πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε την πλήρη αποδοκιμασία των χαρακτηρισμών από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση και για τον κ. Τσίπρα, που οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τον βουλευτή του που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και προσέθεσε: «Είπε όλους τους συναδέλφους σας δολοφόνους, τους εκπροσώπους του 39% του ελληνικού λαού! Να τον αποδοκιμάσει και να τον οδηγήσει να έρθει στην αίθουσα, εδώ, και να ανακαλέσει με λόγια διαφορετικά. Η υπευθυνότητα επιβάλλει να τον απομακρύνει, να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική σας ομάδα, διαφορετικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνον ανέχεστε, αλλά και κατευθύνετε τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον κύριο Τσίπρα».

Ν. Φίλης: Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν απέφυγε να τον αποδοκιμάσει ανοιχτά.

«Συζητάμε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά τον θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας, και έχουμε μπροστά μας μία νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Δεν πρέπει να υπνοβατούμε, η κατάσταση είναι δύσκολη, και με ανταλλαγή κοσμητικών ύβρεων δεν υπάρχει λύση», είπε.

Και συνέχισε: «Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής μέσα στο θυμό του και στην οργή του, γιατί έχει χάσει φίλους, είπε ότι είχε χάσει φίλο του, σταθμίστε το και αυτό, κύριε πρόεδρε. Λέω λοιπόν και είμαι σαφής ότι εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, η οποία αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες για τον θάνατο 20.000 συμπολιτών μας. Πολιτική αντιπαράθεση, όχι προσωποποίηση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Π. Σκουρλέτης: Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με τους θανάτους

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, αποστάσεις κράτησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του δεν υιοθετεί τη λογική της τυμβωρυχίας, ωστόσο χρέωσε στην πλειοψηφία ότι δεν δίνει κατάλληλες απαντήσεις.

«Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα, και απαντήσεις δεν πήραμε! Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες! Ο χώρος μας, αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του Προστασίας του Πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική! Εμείς τυμβωρυχία δεν κάνουμε».

You may also like