Επικαιρότητα

ΕΕ: Συμφωνία με τη Moderna για επιτάχυνση αποστολής εμβολίων σε χώρες που έχουν άμεση ανάγκη

Επικαιρότητα

ΕΕ: Συμφωνία με τη Moderna για επιτάχυνση αποστολής εμβολίων σε χώρες που έχουν άμεση ανάγκη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία με τη Moderna για την επιτάχυνση της παράδοσης δόσεων του εμβολίου mRNA για τον κορωνοϊό στα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν άμεση ανάγκη, ιδίως στη Γερμανία.

Η Moderna συμφώνησε να προβλέψει την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία. Αυτές οι δόσεις ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια πολιτών που λαμβάνουν αναμνηστική δόση – καθώς μόνο μισή δόση χρησιμοποιείται στην εν λόγω περίπτωση. Επιπλέον, η Moderna θα παραδώσει 25 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή 50 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

Περαιτέρω επιτάχυνση των παραδόσεων από τη Moderna προετοιμάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022, προς όφελος επιπλέον κρατών μελών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει και να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μέχρι σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις έχουν παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αντιμέτωπη με την ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» και την ανάγκη να κλιμακωθεί ο εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων, η Επιτροπή συνεργάζεται με τους παρασκευαστές εμβολίων για να επιταχύνει περαιτέρω την παράδοση δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη που χρειάζονται πρόσθετες δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

You may also like