Επικαιρότητα

Άλμπερτ Μπουρλά: Έρχεται ειδικό εμβόλιο της Pfizer για την Όμικρον τον Μάρτιο

Επικαιρότητα

Άλμπερτ Μπουρλά: Έρχεται ειδικό εμβόλιο της Pfizer για την Όμικρον τον Μάρτιο

Μία σημαντική δήλωση σχετικά με την επέλαση της μετάλλαξης Omicron που έχει προκαλέσει «τσουνάμι» κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Το Μάρτιο θα είναι έτοιμο εμβόλιο της Pfizer για την αντιμετωπίση της εξαιρετικά μεταδτικής παραλλαγή .Ξεκινάμε ήδη να παράγουμε ορισμένες από αυτές τις ποσότητες», τόνισε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Μπουρλά.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως εμβόλιο θα στοχεύει και στις άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «δεν είναι ακόμα σαφές εάν χρειάζεται ή όχι ένα εμβόλιο για την Omicron ή πώς θα χρησιμοποιηθεί, αλλά η Pfizer θα έχει έτοιμες κάποιες δόσεις, καθώς ορισμένες χώρες το θέλουν έτοιμο το συντομότερο δυνατό».

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα έχει πολύ, πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, γιατί η προστασία από τις νοσηλείες και τη σοβαρή ασθένεια είναι αρκετά καλή αυτή τη στιγμή, με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να έχετε κάνει ας πούμε την τρίτη δόση» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

You may also like