Δηλώσεις

Πέτσας: Είναι νωρίς για να χαλαρώσουμε τα μέτρα

Δηλώσεις

Πέτσας: Είναι νωρίς για να χαλαρώσουμε τα μέτρα

Στις εξελίξεις λόγω της μετάλλαξης μετάλλαξη Omicron και για το άνοιγμα των σχολείων στάθηκε με δηλώσεις του στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

O υπουργός αρχικά ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση για την προσπάθεια που έκανε για να καλύψει τα κενά επισημαίνοντας πως «η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα δια ζώσης χωρίς σοβαρά προβλήματα, χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και για την επάρκεια σε self tests».

«Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες και για την αντιμετώπιση των κενών που θα υπάρξουν στους εκπαιδευτικούς, για την κάλυψη των κενών» είπε ο κ. Πέτσας, ο οποίος πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους θα αναγκαστούν να συνεχίσουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σχετικά με τα νέα μέτρα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής τους υποστήριξε πως «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων». «Η λέξη “προσαρμογή” είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

You may also like