Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Η Θεσσαλία μπορεί να αποτελεί σε μόνιμη βάση πόλο έλξης τουριστικών ροών

Δηλώσεις

Ζαχαράκη: Η Θεσσαλία μπορεί να αποτελεί σε μόνιμη βάση πόλο έλξης τουριστικών ροών

Δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και συμπλήρωσε: «Με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε εκπροσώπους φορέων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και συμβάλλουν καθημερινά στην ανάδειξη και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Η περιοχή προσφέρεται για τουρισμό σε κάθε εποχή του χρόνου».

«Η Θεσσαλία μπορεί να αποτελεί σε μόνιμη βάση πόλο έλξης τουριστικών ροών, καθώς συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, το ποτάμι και την πεδιάδα. Η προσπάθεια Περιφέρειας και Δήμων με καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως αυτές των Επιμελητηρίων και συλλόγων, για την προβολή των εκλεκτών τοπικών ποιοτικών προϊόντων, συμβάλλουν στην πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού» είπε η κ. Ζαχαράκη.

«Το υπουργείο Τουρισμού έχει προσφέρει πλέον πολλά νέα εργαλεία σε αυτή την κατεύθυνση. Τα νέα Σήματα Επισκεψιμότητας για ελληνικά ελαιοτριβεία, ζυθοποιεία και τυροκομεία αλλά και τα περισσότερα από 300 εκ. που θα διατεθούν σε έργα προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θέτουν τις βάσεις για μια νέα εποχή εξωστρέφειας για την ελληνική περιφέρεια. Σε αυτήν την εποχή μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με σεβασμό πάντα, στον μοναδικό φυσικό, θρησκευτικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής με τον οποίο είναι ευλογημένη η περιοχή».

Ως υπουργείο Τουρισμού, δεσμευόμαστε πως θα εφαρμόσουμε με συνέπεια το σχέδιο μας για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου για τη Θεσσαλία του 2030».

You may also like