Πρόσωπα

Γιάννης Μελάς: Ποιος είναι ο βουλευτής που εκλέγεται στον Πειραιά

Πρόσωπα

Γιάννης Μελάς: Ποιος είναι ο βουλευτής που εκλέγεται στον Πειραιά

Ο Γιάννης Μελάς είναι ένας νέος σε ηλικία πολιτικός, και ανήκει στη φουρνιά των νέων πολιτικών στελεχών που περιβάλλουν τα έδρανα της Βουλής. Ο κ. Μελάς εξελέγη το 2019 στη περιφέρεια Α’ Πειραιά και Νήσων, ωστόσο η ενασχόλησή του με τα κοινά έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις τελευταίες εκλογές είχε δεσμευτεί για ανανέωση στους υποψηφίους. Ανανέωση σε ηλικία και πρόσωπα.

Αυτή την ανανέωση αντικατοπτρίζει και ο Γιάννης Μελάς ο οποίος το 2019 σε ηλικία 34 ετών εκλέγεται με την ΝΔ για πρώτη φορά.

Σπουδές

Ο Γιάννης Μελάς σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα

Από μαθητής ακόμη, δείχνοντας ενδιαφέρον για τα κοινά, αναπτύσσει κοινωνική δραστηριότητα στον Πειραιά, και συμμετέχει σε συλλόγους.

Το 2007 μαζί με άλλους νέους Πειραιώτες ιδρύει τον σύλλογο «Πρωτοβουλία Νέων Πειραιά» και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου.

Παράλληλα, υπήρξε ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά και μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, τα πρώτα του βήματα στην πολιτική τα κάνει το 2010, ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά όπου κατεβαίνει και εκλέγεται πρώτος.

Το 2011 ορίζεται εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά.

Το 2012 αναλαμβάνει τη θέση του Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, από την οποία και παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές, το 2014 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και λίγο αργότερα αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου και Πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Από το 2019, είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Συμμετέχει σε 2 Επιτροπές της Βουλής, τη Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.

Επίσης, είναι ένας αρκετά δραστήριος βουλευτής με συχνές παρεμβάσεις, τόσο στη Βουλή, όσο και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Επίσης, παραμένει ενεργός στην περιφέρεια που μεγάλωσε και εκλέγεται.

Ας δούμε μερικές από τις παρεμβάσεις του:

Στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση:

Στο 14ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας:

Στο “Mega Σαββατοκύριακο”:

Στον Real Fm 97,8:

Κατά την επίσκεψη στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»:

Οικογένεια

Ο Γιάννης Μελάς παντρεύτηκε πρόσφατα την αγαπημένη του Χριστίνα Κορκίδη και ο γάμος έγινε στον Πειραιά.

You may also like