Δηλώσεις

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

Δηλώσεις

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγή του στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης συνεχάρη όσους εξελέγησαν και τόνισε ότι πριν από 4 μήνες είχαμε διπλές εθνικές εκλογές όπου -όπως είπε- καταγράφηκε η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη ΝΔ και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Επισήμανε επίσης ότι το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο φανέρωσε τις πολιτικές επιλογές των πολιτών, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου. «Με τα πόδια γειωμένα στη γη θα πορεύεται η κυβέρνηση. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας σε συνεργασία με όλους τους φορείς», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης, ότι έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της μειωμένης μόνιμης τιμής στα βασικά προϊόντα και τόνισε ότι στόχος είναι η αντιμετώπιση της πληθωριστικής κρίσης. Προσέθεσε ότι μέχρι τώρα έχουν συνεργαστεί εκατό εταιρείες και ο στόχος είναι να γίνουν 500. Η στόχευση της απόφασης είναι οι προσιτές τιμές τόνισε ο κ. Μαρινάκης. Αναφερόμενος στην καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία είπε ότι συνεχίστηκε και η τελευταία δόθηκε στις 13 Οκτωβρίου, ενώ συνολικά έχουν δοθεί 65 εκ. ευρώ σε 14 χιλ. πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στα Τίρανα όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου και απέστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αλβανία, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να ασπάζεται κάθε χώρα τις ευρωπαϊκές αξίες και να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Τέλος είπε ότι δόθηκε προς διαβούλευση το νέο πλαίσιο για την επιλογή διοικήσεων των δημοσίων φορέων η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου και στόχος είναι η αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του δημοσίου, η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η αξιολόγηση μέσω στοχοθεσίας, ενώ αφορά 600 άτομα σε φορείς του δημοσίου.

You may also like