Πρόσωπα

Δημήτρης Οικονόμου: Από τη ΝΕΤ στο ΣΚΑΪ και στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης

Πρόσωπα

Δημήτρης Οικονόμου: Από τη ΝΕΤ στο ΣΚΑΪ και στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης

Ο Δημήτρης Οικονόμου μας κρατά συντροφιά καθημερινά, από την συχνότητα του ΣΚΑΙ, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή «Σήμερα» που παρουσιάζει με τον Άκη Παυλόπουλο, και τη Ντόρα Κουτροκόη.

«Η πιο ανταγωνιστική ζώνη στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή, ήταν και πολλά χρόνια πριν αλλά κάποια στιγμή χαλάρωσε, είναι η πρωινή ζώνη. Είναι ανελέητος ο ανταγωνισμός. Αυτή είναι όμως και η τρέλα της δουλειάς μας. Αν δεν το έχεις αυτό, πήγαινε κάνε κάτι άλλο. Πρέπει να έχεις αυτή την τρέλα σε αυτό το βαρύ ανταγωνισμό. Εμένα αυτή είναι η αρχή μου», έχει επισημάνει σε συνέντευξή του.

Ο Δημήτρης Οικονόμου, ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash σε ηλικία 25 ετών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα και κανάλια, ενώ το 2010 αποφάσισε να αλλάξει την ραδιοφωνική του στέγη παίρνοντας μεταγραφή για τον ΣΚΑΪ 100.3.

Το 2002 ξεκίνησε η συνεργασία με το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ, παρουσιάζοντας την απογευματινή εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τον Βασίλη Λυριτζή, που στη συνέχεια έγινε πρωινό ως «Πρώτη Γραμμή», και έμεινε για 7 χρόνια στη δημόσια τηλεόραση, μέχρι το 2010, οπότε και «μετακόμισαν» στην ίδια ζώνη, στον ΣΚΑΪ.

Για πολλά χρόνια συνεργαζόταν με την Μαρία Αναστασοπούλου στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ, μέχρι και το καλοκαίρι, όπου η ίδια αποχώρησε από το σταθμό.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην βλέπει τα νούμερα, σαν τους τρελούς τα βλέπουμε όλοι», έχει ομολογήσει ο ίδιος σε συνέντευξη του.
Ας θυμηθούμε όμως μερικές στιγμές από την πορεία του στην τηλεόραση:

2004: ΝΕΤ – Πρώτη Γραμμή – Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου

2010: ΝΕΤ – Πρώτη Γραμμή – Καλεσμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

2011: ΣΚΑΪ – Πρώτη Γραμμή – Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου

2013: Πρώτη Γραμμή Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου

2015: Καλεσμένη η Ντόρα Μπακογιάννη στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου

2018: Αναστασοπούλου – Οικονόμου στο “Σήμερα”

2022: “Σήμερα” – Με τους Δημήτρη Οικονόμου,  Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

Οικογένεια

Ο δημοσιογράφος είναι παντρεμένος με την Αλεξία Κουλούρη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι τον Γιώργο και τη Μαριάννα.

«Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά μου. Δεν είμαι πιεστικός πατέρας. Φυσικά και τα δικά μου τα παιδιά, όπως όλα, πέρασαν από διάφορες φάσεις, όπως βαρεμάρες κ.ά. Εγώ δεν τα πίεσα ποτέ, αλλά τα άφησα να εξελιχθούν. Πάντα τούς είχα εμπιστοσύνη και τους έλεγα το σωστό. Ένας φίλος μου ψυχολόγος με είχε συμβουλεύσει να λέω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι το σωστό. Και αυτό θα αποδεικνύεται κάποια στιγμή, με το πλήρωμα του χρόνου. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που έχω μια τόσο όμορφη οικογένεια», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

You may also like