Συγκλονίζουν τα στοιχεία που προκύπτουν για τον αργό και βασανιστικό θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ένα έγκλημα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.
Νέα τροπή πήρε το θρίλερ των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, μετά την αποκάλυψη ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φέρονται να ανιχνεύθηκαν οι ουσίες κεταμίνη και τροπονίνη, ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίκου με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της κόρης.
Στη ΓΑΔΑ θα κρατείται μέχρι την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ σήμερα το πρωί κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας ενώπιων του ανακριτή, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών, με καλυμμένο το πρόσωπό της και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, οι καταθέσεις των υγειονομικών που ασχολήθηκαν με νοσηλεία της 9χρονης Τζορτζίνας , περιγράφουν «έναν αργό και βασανιστικό θάνατο», ενώ η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου κάθε άλλο παρά παρέπεμπε σε μια μάνα που αγωνιά για την τύχη του παιδιού της.
Όπως κατέθεσε νοσηλεύτρια, της έκανε μεγάλη εντύπωση η αντίδραση της μάνας στον θάλαμο του νοσοκομείου, όταν η Τζωρτζίνα άρχισε να μελανιάζει και να μην έχει σφυγμό, τη στιγμή που η μητέρα ήταν μόνη στον θάλαμο. Η κατηγορούμενη, όπως δήλωσε, βγήκε από τον δωμάτιο με αργό περπάτημα, χωρίς να καλεί σε βοήθεια, όπως θα ήταν η ενστικτώδης αντίδραση του οποιουδήποτε. Πλησίασε τη νοσηλεύτρια και χαμηλόφωνα, χωρίς καμία ταραχή, άρχισε να της λέει ότι η κόρη της έχει κι άλλο επεισόδιο. Τόσο χαμηλόφωνα, που η νοσηλεύτρια καθυστέρησε να καταλάβει τι της έλεγε.
Παράλληλα, πριν από το θάνατο της 9χρονης, η κατηγορούμενη, ουσιαστικά προανήγγειλε την πράξη της. Όπως έχουν καταθέσει νοσηλευτές τους είπε: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», αφήνοντας τους όλους εμβρόντητους.
Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, ο θάνατος επήλθε συνεπεία θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση (6,5 ml). Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη ήταν από 5 έως 20 λεπτά.