Δηλώσεις

Βορίδης: Στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Δηλώσεις

Βορίδης: Στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και τοποθετήθηκε για τη φημολογία των ημερών, διαψεύδοντας τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και παραπέμποντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Σε κάθε περίπτωση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ακλόνητη και συμπαγής. Δεν υπάρχει κυβερνητική αστάθεια. Το “157” είναι μπετόν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα 2,5 χρόνια που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, παρά τις διακυμάνσεις και τις δυσκολίες που συνάντησε, υπάρχει μια σταθερή δημοσκοπική υπεροχή, η οποία είναι από 9 έως 13 μονάδες.

Σχολιάζοντας δε τις φήμες περί έκδοσης υπουργικών αποφάσεων που σηματοδοτούν τη διενέργεια εκλογών, ο κ. Βορίδης είπε ότι «επειδή για να πάμε σε εκλογές, πρέπει να εκδοθούν μια σειρά από αποφάσεις τεχνικού χαρακτήρα. Ξεκίνησα κι έβγαλα μια και δημιουργήθηκε μεγάλη καχυποψία. Να ενημερώσω ότι θα συνεχίζω να βγάζω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής «κατά πάσα πιθανότητα είναι δύσκολο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και επομένως θα πρέπει να ακολουθήσει ο γύρος διαβούλευσης των κομμάτων με τις διερευνητικές εντολές».

You may also like