Επικαιρότητα

Tο Κίεβο σφυροκοπείται, αλλά οι Ουκρανοί αντιστέκονται

Επικαιρότητα

Tο Κίεβο σφυροκοπείται, αλλά οι Ουκρανοί αντιστέκονται

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το Κίεβο να σφυροκοπείται και σφοδρές μάχες να διεξάγονται για 3η μέρα.

Σε πολλές πόλεις του Ουκρανίας το πρωί του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου συγκλονίζουν. Πολυκατοικία χτυπήθηκε από πύραυλο στο Κίεβο, κάτι που το προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, ενώ ολόκληρη η περιοχή γεμίζει με καπνούς.

O πρόεδρος της χώρας Ζελένσκι διέψευσε τις πληροφορίες ότι καλεί τον στρατό να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post οι ΗΠΑ μοιάζουν έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο, ωστόσο ο Ζελένσκι δήλωσε: «χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι μεταφορικό μέσο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας. 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών. Δεν είναι σαφές ωστόσο, αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

You may also like