Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν κάνει λάθος αν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία μας

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν κάνει λάθος αν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία μας

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, Borge Brende, φροντίζοντας να απαντήσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις μερικά 24ωρα μετά την ακραία δήλωση του Τούρκου προέδρου πως δεν θέλει να ξαναδεί τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Αν νομίζει ο πρόεδρος Ερντογάν πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία μας, κάνει λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Θυμάμαι πριν από τον Μάρτιο του 2020, όταν η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και έστειλε δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους στα ελληνικά σύνορα και εμείς είπαμε “όχι” και υπερασπιστήκαμε τα σύνορα της Ελλάδας και φέραμε την ευρωπαϊκή ηγεσία στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρόεδρος Ερντογάν έλεγε τα ίδια. Ότι δεν ήθελε να μου μιλήσει. Οπότε ελπίζω ότι θα αλλάξει γνώμη ξανά, αλλά για να σοβαρευτούμε, είμαστε γείτονες και πάντα χρειάζεται να μιλάμε και να κρατήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς.

Δεν θα γίνουμε ποτέ εμείς εκείνοι που δεν θα θέλουν να μιλάνε με τους γείτονές τους. Αν ο πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και δεν θα κάνω γνωστό στον κόσμο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται αναθεωρητικά, κάνει λάθος. Γιατί, αυτό που έχουμε δει δυστυχώς τους τελευταίους δυο μήνες, είναι ότι ενώ πήγα στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκα με τον πρόεδρο Ερντογάν και πίστεψα ότι ήταν μια καλή συνάντηση, αλλά έναν μήνα μετά είδαμε υπερπτήσεις χωρίς προηγούμενο πάνω από τα νησιά μας και αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη και θα θέτω αυτό το θέμα όποτε μπορώ μέχρι η Τουρκία να αλλάξει την συμπεριφορά της», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

You may also like