Πρόσωπα

Νέα γενιά πολιτικών – Σοφία Ζαχαράκη: Ποια είναι η πετυχημένη πολιτικός της ΝΔ

Πρόσωπα

Νέα γενιά πολιτικών – Σοφία Ζαχαράκη: Ποια είναι η πετυχημένη πολιτικός της ΝΔ

Για πολλά χρόνια η πολιτική θεωρούνταν ένα ανδρικό κάστρο. Και δυστυχώς ακόμη και σήμερα, δεν είναι πολλές οι γυναίκες οι οποίες κατέχουν θέσεις σε κυβερνητικούς και βουλευτικούς θώκους.

Η Σοφία Ζαχαράκη, όχι μόνο έχει καταφέρει να επικρατήσει στον ανδροκρατούμενο χώρο της πολιτικής, εκπροσωπώντας μάλιστα τη νέα γενιά των πολιτικών, αλλά και να ξεχωρίσει για το ήθος και την ευγενική της φυσιογνωμία.

Νέα, όμορφη, πετυχημένη, η Σοφία Ζαχαράκη, από την θέση της υφυπουργού Τουρισμού, με την προσωπικότητα και το έργο της, αποδεικνύει ότι ένας νέος άνθρωπος, μια νέα γυναίκα, μπορεί να αναδειχτεί στον δύσκολο χώρο της πολιτικής.

Ευρέως γνωστή έγινε το 2016, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης -αρχηγός κόμματος της ΝΔ τότε- της εμπιστεύτηκε για το ρόλο αρχικά της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου και στη συνέχεια το 2019 της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η Σοφία Ζαχαράκη διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, όλη την προεκλογική περίοδο, μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, όπου ορκίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενώ, από τις 4 Ιανουαρίου 2021 έχει οριστεί υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

Η Σοφία Ζαχαράκη, είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Όπως έχει η ίδια δηλώσει ωστόσο, η αγάπη της για την πολιτική είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς, καθώς από νεαρή ηλικία παρακολουθούσε ενεργά τις εξελίξεις.

Αλλά και στα φοιτητικά της χρόνια ασχολούνταν με τα κοινά και με την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ, ενώ έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Διεθνείς και τις Ευρωπαϊκές σχέσεις.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

«Τα θέματα νεολαίας και βελτίωσης του πανεπιστημίου και των επαγγελματικών προοπτικών ήταν πεδία που δε σταμάτησα να παρακολουθώ. Ξανασυναντήθηκα με την πολιτική το 2016, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να γίνω αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου. Τότε φάνταζε ως mission impossible. Στο τέλος, όμως, απέκτησα μια διδακτική εμπειρία», έχει τονίσει η ίδια χαρακτηριστικά.

Η Σοφία Ζαχαράκη, δεν προέρχεται από μια πολιτική οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν διευθυντής τεχνικού σχολείου και θεολόγος.

Και η ίδια έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ενώ έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Παράλληλα, έχει διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

«Το όραμά μου είναι να συμβάλλω πιο πολύ στο “χτίσιμο” και όχι στο “γκρέμισμα”. Επειδή η πολιτική με την κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία και όλοι εμείς, που δεν ήμασταν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, και παρατηρούσαμε τα χρόνια μας, που ήταν τα δημιουργικά, να γίνεται όλη αυτή η κοσμογονία της κρίσης, που μας περιόρισε πάρα πολύ εμάς και τις προσδοκίες μας. Με ενδιαφέρει να είμαι συγκεκριμένη, να μπορώ να καταλαβαίνω αυτό που μου λένε, να καταλαβαίνουν κι αυτοί αυτό που τους λέω κι αν μπορώ να συμβάλλω κι εγώ», έχει επισημάνει χαρακτηριστικά η ίδια σε συνέντευξή της.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, πέρα από την καλοσυνάτη φυσιογνωμία και το θετικό της vibe, πρεσβεύει το «νέο αίμα» της πολιτικής, την ανανέωση, όπου οι πολιτικές «βαρονίες» δεν έχουν καμία θέση, και νέοι άνθρωποι με όρεξη και όραμα, αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν και να ασχοληθούν με την ενεργό πολιτική.

You may also like