ΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Το δυνατό comeback του Kυρανάκη

ΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Το δυνατό comeback του Kυρανάκη

Όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τα νεοδημοκρατικά δρώμενα αυτή την τετραετία, είχαν παρατηρήσει πως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που το 2019 είχε σημειώσει μια αδιανόητη εκλογική επίδοση συγκεντρώνοντας περισσότερους από 42.000 σταυρούς στο ντεμπούτο του ως υποψήφιος Βουλευτής, είχε μειώσει ρυθμούς.

Λίγο το ότι δεν αξιοποιήθηκε στην κυβέρνηση – ήταν νωρίς για εκείνον έλεγαν τότε από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού- λίγο το ότι δεν έβγαινε με την ίδια συχνότητα στα τηλεοπτικά παράθυρα, οι μετρήσεις κατέγραφαν μείωση της αναγνωρισιμότητάς του.

Την ίδια ώρα βέβαια οι υποστηρικτές του στο διαδίκτυο, στα λεγόμενα δυναμικά κοινά, συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό να παρακολουθούν τις θέσεις του και να παρατηρούν μια διαφορετική στάση πολιτικού, ο οποίος δεν δίστασε πολλές φορές να βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση, όταν είχε διαφορετική άποψη.

Σαρώνει στα νεανικά κοινά

Τους τελευταίους μήνες όμως, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις του για τα θέματα Παιδείας, επαγγελμάτων του μέλλοντος και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά, έχει πετύχει μεγάλα ποσοστά αποδοχής με πολλούς νέους να δηλώνουν ότι “θα ψηφίσω ΝΔ μόνο λόγω Κυρανάκη”. Ένα από τα video που έγινε viral με πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές, μιλά για τα “χαμένα χρόνια” ενός εφήβου και δείχνει ότι ο Κυρανάκης είναι ίσως ο μόνος που μιλά την γλώσσα των νέων. Είναι σίγουρα και ο μόνος από τη ΝΔ που απευθύνεται στους νέους και φέρνει ψήφους που δεν υπήρχαν. Ψήφους που έχουν στρατηγική σημασία για το σχεδιασμό που κάνει το επιτελείο Μητσοτάκη.

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο

Αποδόμησε το αφήγημα περί ελέγχου των ΜΜΕ από τη Νέα Δημοκρατία

Αποκάλυψε το περιβόητο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

“Διαθέτουμε πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης” υποστηρίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ποιο είναι τελικά αυτό το πρόγραμμα;

Θεσμικότητα η απάντηση στην τοξικότητα της αντιπολίτευσης 

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σροϊτερ, εξήγησε σε λίγα δευτερόλεπτα το λόγο που πρέπει να αποφευχθεί η αστάθεια από μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Βαρουφάκη.

You may also like