Δηλώσεις

Λοβέρδος: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Τούρκος πρέσβης που επιτέθηκε στον Δένδια

Δηλώσεις

Λοβέρδος: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Τούρκος πρέσβης που επιτέθηκε στον Δένδια

Δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι δηλώσεις Ερντογάν, αλλά και η επίθεση του ευρισκόμενου σε διατεταγμένη υπηρεσία πρέσβη της Τουρκίας στη Νορβηγία εναντίον του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών ευθυγραμμίζονται απόλυτα».

«Ως κέντρο του στόχου τους βάζουν σταθερά τον τελευταίο καιρό τη δήθεν κυριαρχία υπό προϋποθέσεις ελληνικών νησιών. Η Τουρκία και στο θέμα αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις», είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Είναι προφανές πως πρόκειται για κινήσεις εκτός ορίων, τις οποίες η ηγεσία του ΥΠΕΞ και η ελληνική διπλωματία πρέπει να τις αντιμετωπίσουν οργανωμένα και με μακροχρόνιο σχεδιασμό», τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά νησιά και στην «παράνομη», όπως είπε, παρουσία του στρατού σε αυτά. «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί», τόνισε.

Το βράδυ της Τετάρτης, σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τούρκο πρέσβη, στη Νορβηγία.

You may also like