Πρόσωπα

Γιώργος Παπανικολάου: H πορεία του δημοφιλούς Δημάρχου

Πρόσωπα

Γιώργος Παπανικολάου: H πορεία του δημοφιλούς Δημάρχου

Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014 ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Γλυφάδα μας». Μάλιστα το 2019 επανεξελέγη συγκεντρώνοντας υψηλό ποσοστό από την πρώτη Κυριακή (79,01%) και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον Δήμο του.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας προσπαθεί με τα έργα του να βελτιώσει την εικόνα της περιοχής του: «καθημερινά προσπαθούμε -μέσα σε δύσκολες συνθήκες, είναι αλήθεια, που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και εν συνεχεία οι αυξήσεις σε όλες σχεδόν τις πρώτες ύλες- να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη στη Γλυφάδα. Τα έργα και οι παρεμβάσεις που υλοποιούμε σε όλη την πόλη είναι σε πλήρη εξέλιξη», έχει επισημάνει ο ίδιος σε συνέντευξη του.

Ως σημαντικότερα, έχει αναφέρει ο ίδιος ενδεικτικά την ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου, και σε πολλά ακόμα σημεία της πόλης, την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων κάθε βαθμίδας, τη δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου σε όλο το μέτωπο της πόλης προς τον Υμηττό, τη δημιουργία νέου πολυχώρου πολιτισμού, την ανάπτυξη νέων αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία πρότυπου σχολείου ειδικής αγωγής.

Σπουδές και πολιτική πορεία

Ο Δήμαρχος έχει τελειώσει την νομική Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο της ίδιας σχολής.

Έχει παρακολουθήσει επίσης πρόγραμμα σπουδών για τη δημόσια διοίκηση στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Πέρα όμως από τη δικηγορία, είχε δείξει εξ αρχής έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά, καθώς το 2004, σε ηλικία 27 ετών εξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με μεγάλη πλειοψηφία.

Το 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής με την ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ως μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου συμμετείχε στις κοινοβουλευτικές επιτροπές «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), στην οποία το 2013 εξελέγη ως συντονιστής για την ομάδα του ΕΛΚ. Επίσης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Παρεμβάσεις:

Οικογένεια

«Ο τίτλος του πολύτεκνου μπαμπά είναι ο πιο σημαντικός της ζωής μου», έχει επισημάνει ο Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών! Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Εύα Ντογιάκου, με την οποία έχουν αποκτήσει 2 κόρες και 2 γιούς. Ο ίδιος υπήρξε επίσης παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

You may also like