Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου για τον προϋπολογισμό: «Αφηρημένης αισιοδοξίας και αμφίβολης βάσης»

Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου για τον προϋπολογισμό: «Αφηρημένης αισιοδοξίας και αμφίβολης βάσης»

Προϋπολογισμό «αφηρημένης αισιοδοξίας και αμφίβολης βάσης μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον» χαρακτήρισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, τον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2022, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει μόνο τις αμυντικές δαπάνες.

«Στη κυβέρνηση αυτοθαυμάζονται, όμως οι πολίτες ανησυχούν», συνέχισε η κυρία Γιαννακοπούλου και επισήμανε ότι «η δυσφορία τους δεν καθησυχάζεται με κηρύγματα, ενέσεις μιας αστήρικτης υπεραισιοδοξίας, αλλά απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα».

«Η κυβέρνηση διαλαλεί την ανάπτυξη, την κάνει σημαία της με τυμπανοκρουσίες, αλλά δεν βλέπει ότι δεν βελτιώνει αισθητά τις ζωές των πολιτών με μισθούς που παραμένουν Βαλκάνιοι. Γι΄ αυτό όχι μόνο δεν έχει πραγματικό αντίκρισμα αλλά οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση γιατί η ανάπτυξη είναι φαινομενική», πρόσθεσε.

Μίλησε ακόμα για «πρωτοφανή εξάντληση της μικρής και μεσαίας τάξης από τις πολιτικές τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πολιτικές δεν είναι απλά αριθμοί, αλλά συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων. Γι΄ αυτό πρέπει να σέβονται τους ανθρώπους, να τους έχουν στον πυρήνα τους, να προστατεύουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα νοικοκυριά, ισότιμα. Δεν έχω πειστεί ότι οδεύουμε σε ένα τέτοιο σχέδιο στήριξης τους», είπε και συμπλήρωσε: «Οι σημερινές συνθήκες επιβάλουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, όπου επικρατεί ανησυχία για το μέλλον της χώρας λόγω της πανδημίας, της ακρίβειας και την επιθετική πολιτική της Τουρκίας».

«Η αγωνία των πολιτών δεν καθησυχάζεται. Και τίθενται σημαντικά καίρια ερωτήματα, αν είναι κοινωνικός ο νέος προϋπολογισμός, επαρκής, και αν λαμβάνει υπόψη του την ισότητα και τη στήριξη ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τους λιγότερο ευνοουμένους», υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

You may also like