Δηλώσεις

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι που πρέπει να απολογηθεί για τα Τέμπη

Δηλώσεις

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι που πρέπει να απολογηθεί για τα Τέμπη

Δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, ο κ. Φάμελλος τόνισε: Στον κ. Μητσοτάκη έχει κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας, αυτός πρέπει να απολογηθεί αύριο, «το ερώτημα της πρότασης δυσπιστίας είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Όλα τα σχέδια παραβίασης του κράτους δικαίου αφορούν τον κ. Μητσοτάκη, το Μαξίμου και τα κεντρικά της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ότι με την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει αναγκαστικά στη Βουλή, θα έρθει να απολογηθεί στη Βουλή την οποία υποτίμησε και δεν ήταν όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, γιατί υποτίμησε τη Βουλή, την κοινωνία, την δημοκρατία και την μνήμη των θυμάτων – και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι: πρέπει να έρθει εδώ και να απολογηθεί.

Τόνισε ότι «οι βουλευτές της Ν.Δ. καλούνται να υπερασπιστούν το ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών και εκτίθενται καθημερινά έναντι της κοινωνίας, γιατί τα στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά τους διαψεύδουν. Έφερε ως παράδειγμα τις «σημερινές αοριστίες και υπεκφυγές» του κ. Τριαντόπουλου: «Αυτά που είπε σήμερα διαψεύδουν τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει μία βδομάδα μετά το δυστύχημα, όπου παραδέχτηκε ότι ο ίδιος ήταν παρών και υπεύθυνος του έργου των μπαζωμάτων από τις 2-5 Μαρτίου και σήμερα ήρθε να πει ότι δεν είχε καμία ευθύνη. «Οι βουλευτές της Ν.Δ. αύριο θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους, θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στην αλήθεια και το κομματικό συμφέρον, το συμφέρον της καρέκλας του κ. Μητσοτάκη και των υπολοίπων τζακιών που καλύπτει», σχολίασε.

You may also like