Δηλώσεις

Φλωρίδης: Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη δημοκρατία, θα υποστούν συντριπτική ήττα

Δηλώσεις

Φλωρίδης: Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη δημοκρατία, θα υποστούν συντριπτική ήττα

Δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σεβόμαστε τον πόνο των ανθρώπων αυτών και τον πόνο της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως αλλά είπαμε από πρώτη στιγμή η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της και να προστατευτεί η λειτουργία της, είπε ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για τη διευκόλυνση έργου της δικαιοσύνης. Η ανάκριση διεύρυνε το πεδίο της έρευνας με 3 ζητήματα. Aν υπήρξαν εύφλεκτες ύλες, αν υπήρξαν βίντεο και πως θα αρθεί η σύγκρουση των πραγματογνωμόνων με διαφάνεια όλα αυτά για να μη παραπονεθεί κανείς ότι η ανάκριση έχει κενά. Εσείς έμμεσα θέλετε να υπονομεύσετε την εικόνα δικαιοσύνης στα μάτια του κόσμου. Αυτό το μήνυμα που έχει να εκπεμφθεί σήμερα, να συνεχίσει να περιβάλει με εμπιστοσύνη τη δικαιοσύνη που χρειάζεται ασπίδα απέναντι στους δημαγωγούς και αρνητές της, γιατί εκεί είναι το τελευταίο καταφύγιο των πάντων».

Ο κ. Φλωρίδης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε πως «όσοι χρησιμοποιούν το θολό αυτό πράγμα με τα μπαζώματα, είναι για τα μπάζα, ενώ προειδοποίησε πως «όσοι νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις έξω από το πεδίο της δημοκρατίας κάνουν λάθος. Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη δημοκρατία εφόσον επιμείνουν θα υποστούν συντριπτική ήττα, είπε χαρακτηριστικά.

You may also like