Πρόσωπα

Άννα Ροκοφύλλου: Η αντιδήμαρχος Αθηναίων και υποψήφια στην Α΄ Αθηνών

Πρόσωπα

Άννα Ροκοφύλλου: Η αντιδήμαρχος Αθηναίων και υποψήφια στην Α΄ Αθηνών

Η Άννα Ροκοφύλλου είναι εκλεγμένη δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων από το 2019 και έχοντας αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο, θα είναι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Αθηνών.

Η δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Αθηναίων θα «δοκιμαστεί» στην κεντρική πολιτική σκηνή στις επόμενες εκλογές, θέλοντας να προσφέρει και σε ένα κομμάτι της πολιτικής, που δεν είχε ασχοληθεί ως τώρα.

Το βιογραφικό της

Η Άννα Ροκοφύλλου είναι δικηγόρος και τελείωσε στη Νομική Αθηνών. Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές της στο Κοινοτικό Δίκαιο στη Γαλλία, στα πανεπιστήμια Παρίσι Ι (Sorbonne) και ΧΙ (Sceaux).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1992, και έχει ασχοληθεί με την μάχιμη δικηγορία.

Παράλληλα, έχει εργαστεί ως Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Ειδική Νομική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΝΥΕΚ) ως Εμπειρογνώμων Κοινοτικού Δικαίου.

Η πολιτική, μέρος της ζωής της

Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε πολύ νωρίς, σε ηλικία μόλις 27 ετών, όταν το 1994 εκλέχτηκε Διαμερισματική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. «Το βρήκα ωραία ιδέα, ήθελα να ασχοληθώ. Κατέβηκα για πρώτη φορά το 1994 διαμερισματική σύμβουλος», έχει επισημάνει για εκείνη την πρώτη της εκλογή.

Στο Δήμο της Αθήνας κατέβηκε 3 φορές και εκλέχτηκε 3 και άλλες δύο στη Περιφέρεια Αττικής, έχοντας περάσει από όλα τα «σκαλιά» της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διετέλεσε Δημοτική σύμβουλος από το 1998 για 12 χρόνια, μέχρι και την εκλογή της στη Περιφέρεια Αττικής, όπου διετέλεσε Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού.

Παράλληλα, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΚΕ καθώς και μέλος του Κογκρέσου των Δήμων και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.)

Ωστόσο, η πολιτική «κυλούσε στο αίμα της» από πολύ νωρίτερα. Προέρχεται από πολιτική οικογένεια καθώς είναι κόρη του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου. Ωστόσο, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συνεργάστηκε με την δημοτική παράταξη της ΝΔ και τον Κώστα Μπακογιάννη και στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ.

«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα τελευταία τρία χρόνια πρωτόγνωρες κρίσεις -πανδημία, μεταναστευτικό, πολέμους, ακρίβεια, ενεργειακό. Όλες αυτές οι κρίσεις που ταλανίζουν την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αντιμετωπίστηκαν με τεράστια επιτυχία. Νομίζω ότι ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό. Έχουμε καταφέρει όχι μόνο να μην είμαστε περιθωριακοί, αλλά να δρομολογούμε τις εξελίξεις. Σε γεμίζει υπερηφάνεια ο ηγέτης της Ελλάδας να έχει σπουδαίο ρόλο στα διεθνή δρώμενα», έχει επισημάνει η ίδια.

Οικογένεια

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Σπήλιο Μανιά και έχει ένα γιο 17 ετών.

You may also like