Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε το κόμμα και τον πρωθυπουργό που θέλουμε να κυβερνήσει

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε το κόμμα και τον πρωθυπουργό που θέλουμε να κυβερνήσει

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Διδυμότειχο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

«Σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή, εδώ στο Διδυμότειχο. Μπορεί ο Έβρος γεωγραφικά να λογίζεται ως ακριτική Ελλάδα, θέλω να ξέρετε όμως ότι είστε στο κέντρο της δικής μου καρδιάς. Γι’ αυτό εξάλλου επέλεξα να είμαι και υποψήφιος μαζί σας στον Έβρο, για να δώσουμε μαζί τον αγώνα για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Σταθερά, τολμηρά μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Θυμήθηκα και στην Ορεστιάδα ότι πάντα ξεκινώ τις προεκλογικές μου εκστρατείες εδώ, από τον βόρειο Έβρο. Το έκανα και όταν ήμουν υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το έκανα και στις εκλογές του 2019. Πάντα μου φέρνετε γούρι και τώρα γουρλήδες θα είστε για να πετύχουμε μία ακόμα μεγάλη νίκη. Είμαι όμως εδώ, φίλες και φίλοι, σήμερα για έναν ακόμα λόγο πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τον Έβρο αλλά συνολικά για την πατρίδα μας, τολμώ να πω συνολικά για την Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε:

«Σήμερα το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία λίγο νοτιότερα από εδώ να υπογράψω την επέκταση του φράχτη του Έβρου. Και να ξαναθυμηθούμε μαζί τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε τον Μάρτιο του 2020, όταν η πατρίδα μας δέχθηκε μια υβριδική επίθεση με την εργαλειοποίηση δεκάδων χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων, οι οποίοι πιέστηκαν να διασχίσουν τα σύνορα, να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.
Εκείνη τη στιγμή υψώσαμε το ανάστημά μας, προστατεύσαμε τα σύνορα και κάναμε την πατρίδα μας πιο ασφαλή. Θέλω να ευχαριστήσω την κάθε μία και τον καθένα από σας, γιατί ξέρω ότι σας είχαμε στο πλευρό μας εκείνες τις δύσκολες μέρες και τότε πήραμε τη μεγάλη απόφαση ότι χρειαζόμαστε ένα αποτρεπτικό εμπόδιο, έναν φράχτη καθ’ όλο το μήκος του Έβρου, προκειμένου να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα φυλάμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα σύνορά μας. Και αυτό το έργο μας το κάνουμε πράξη.
Δεν είναι, όμως, μόνο ο φράχτης, φίλες και φίλοι, είναι και οι συνοριοφύλακες οι οποίοι προστέθηκαν στις δυνάμεις εδώ της Ελληνικής Αστυνομίας που επιτελούν αυτό το δύσκολο έργο. Είναι και όλα τα συστήματα τα ηλεκτρονικά τα οποία μας επιτρέπουν να εξασφαλίζουμε ότι μπορούμε να προστατεύουμε αποτελεσματικά τα σύνορα της επικράτειάς μας.

Και πρέπει να σας πω ότι είμαι πραγματικά πολύ ενοχλημένος -και χρησιμοποιώ μία ήπια λέξη- από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι σήμερα οι οποίοι στην Ευρώπη δίνουν αγώνα ώστε το έργο αυτό να μην χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Ακριβώς αυτό έκανε ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσυπογράφοντας σχετική τροπολογία κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Οι οποίοι μπορεί, ξέρετε, να αισθάνονται καλά, να πίνουν τον εσπρέσο τους και να τρώνε τα κρουασάν τους στις πλατείες των Βρυξελλών, ας έρθουν από εδώ να δουν στον Έβρο τι σημαίνει να προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και τότε ίσως αλλάξουν άποψη για αυτό το οποίο κάνουμε. Όπως άλλαξε άποψη συνολικά η Ευρώπη. Εδώ και τρία χρόνια δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα να πείσουμε την ευρωπαϊκή οικογένεια ότι δεν μπορούμε να έχουμε αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική ως Ευρώπη αν δεν προστατεύουμε τα εξωτερικά μας σύνορα».

You may also like