Επικαιρότητα

Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα

Επικαιρότητα

Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα

Ξεκινούν οι καταθέσεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια. Παράλληλα, αναμένεται ανακοίνωση από πλευράς της οικογένειας.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις. Γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και οι ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, θα κληθούν να καταθέσουν για τα ευρήματά τους.

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας – του ενός εκ των τριών κοριτσιών- για να διαπιστωθεί όχι μόνο γιατί απεβίωσε, αλλά και γιατί είχε την ανακοπή πριν από ένα χρόνο.

Η ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης και προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, την Κυριακή εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση ζητώντας σεβασμό στην οικογένεια και εμπιστευτικότητα. «Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος , ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά-πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους Προέδρων-Αντιπροέδρων-Γραμματέων κ.ο.κ- μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης», σημείωσε.

Παράλληλα, η οικογένεια θα τοποθετηθεί άμεσα με νέα ανακοίνωση της στον Τύπο σχετικά με όσα λέγονται και γράφονται για τα αιτία θανάτου και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να κινηθεί και νομικά.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου-γονιών των τριών κοριτσιών- , Δημήτρης Καράμπελας, «σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουμε διαδικασίες ώστε να κινηθούμε νομικά για όσα αναπαράγονται στα social media. Επίσης για οποιοδήποτε δημοσίευμα το οποίο ενέχει σκοπό συκοφαντικής δυσφήμισης ή είναι συκοφαντικό προς την οικογένεια θα υπάρξουν αστικές και ποινικές αξιώσεις.

Όταν τελειώσουν όλα, θα συγκεντρωθούν και για όποια περίπτωση κριθεί, θα υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές.

Άμεσα θα υπάρξει μία τοποθέτηση από την πλευρά της οικογένειας σχετικά με όσα έχουν ακουστεί και δημοσιευτεί το τελευταίο τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή».

You may also like