Δηλώσεις

Σχοινάς: Ποτέ ξανά η Ελλάδα δεν είχε τόσο πολλή στήριξη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της

Δηλώσεις

Σχοινάς: Ποτέ ξανά η Ελλάδα δεν είχε τόσο πολλή στήριξη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της

Δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της 3ης ημέρας του 5ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2022, που διοργανώνεται από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.

«Η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για την Ελλάδα συνολικά, αλλά και στον χώρο των μεταφορών και των υποδομών ιδιαίτερα», επεσήμανε ο κ. Σχοινάς τονίζοντας πως «ποτέ ξανά στη νεότερη ιστορία μας δεν είχαμε τόσο πολλή πολιτική και οικονομική στήριξη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας στην Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα».

«Για την ερχόμενη περίοδο μέχρι το 2027, η ΕΕ σκοπεύει να διαθέσει περί τα 100 δισεκατομμύρια προκειμένου να εκσυγχρονίσει το σύστημα των μεταφορών, κάνοντάς το πιο έξυπνο, πιο πράσινο και πιο ανθεκτικό. Ενώ, με τη δημιουργία του RRF το ποσό σχεδόν θα διπλασιαστεί, με τα κράτη μέλη να προβλέπουν περί τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ για πρόσθετες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για τις μεταφορές», εξήγησε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, «στην Ελλάδα, μέσω του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόκειται να διατεθούν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό. Καθώς, το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει λύσεις για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, της ασφάλειας λιμένων, αεροδρομίων και σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων αλλά και την ενίσχυση της ανανέωσης του στόλου των επιβατικών μας πλοίων».

You may also like