Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Εντός του καλοκαιριού τα επόμενα ψηφιακά βήματα στον χώρο της Υγείας

Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Εντός του καλοκαιριού τα επόμενα ψηφιακά βήματα στον χώρο της Υγείας

Δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα “Το Σύστημα Υγείας στη Νέα εποχή”.

Όπως επεσήμανε η εφαρμογή myHealhtApp ήδη λειτουργεί ως «πιλότος». «Εκεί έχουμε μόνο τα δεδομένα της συνταγογράφησης, των παραπεμπτικών και των διαγνώσεων», και «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε προληπτική ιατρική, διασύνδεση και ιατρικές εξετάσεις ψηφιακά από όσα νοσοκομεία που έχουν σύστημα και κάποιες πρώτες εφαρμογές της τηλεϊατρικής».

«Η Ελλάδα είχε ένα καλό σύστημα από το 2012- 2013, το σύστημα αυτό λέγεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Υπήρχαν όμως δύο κενά στο σύστημα τα οποία καλύψαμε γρήγορα Μία απλή προσθήκη μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ απελευθέρωσε τη δυναμική ενός τεράστιου συστήματος που για κάθε ΑΜΚΑ είχαμε ιστορική συνταγογράφηση δεκαετίας», είπε ο Υπουργός και συμπλήρωσε ότι «πρέπει όμως να αναβαθμίσουμε όλα τα συστήματα των νοσοκομείων, των δημοσίων εμείς καταρχήν, αλλά να τα συνδέσουμε και τα ιδιωτικά νοσοκομεία πάνω στο φάκελο. Αυτή είναι μία διαδικασία που ήδη ξεκινάμε να κάνουμε, αλλά βασικά πρέπει να κάνουμε αυτή την αναβάθμιση από κοινού σε όλα τα νοσοκομεία. Δεύτερον, νέα συστήματα στην πρωτοβάθμια, νέα συστήματα στον ΕΟΠΥΥ. Και θέλουμε ένα πολύ μεγάλο κέντρο διαλειτουργικότητας και αποθηκευτικού χώρου για την υγεία για να μπορέσουν όλα αυτά να συνδεθούν μεταξύ τους».

Συντακτική Ομάδα inbox.gr

You may also like