Δηλώσεις

Βίτσας: Η ιστορία έχει γραφεί και οι ευθύνες έχουν κατανεμηθεί

Δηλώσεις

Βίτσας: Η ιστορία έχει γραφεί και οι ευθύνες έχουν κατανεμηθεί

Δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους σε αυτή την αίθουσα, ότι το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σταθερά στραμμένο ενάντια στη ΝΔ και τη Δεξιά του κου Μητσοτάκη.

Η ιστορία των προηγούμενων χρόνων έχει γραφεί, οι ευθύνες έχουν κατανεμηθεί και ο καθένας μας θα δείξει πόσο προοδευτικός είναι , σε εκείνη την πορεία που θα συγκροτείται ένα κοινό πρόγραμμα των προοδευτικών δυνάμεων, με δημοκρατία, ανάπτυξη και αλληλεγγύη.

Είναι κοινή η αντίληψη ενός μέρους της αίθουσας, ότι δεν γίναμε σοφότεροι από την ομιλία του Πρωθυπουργού την Παρασκευή. Για ποιο λόγο λοιπόν παρακολουθούνταν ο κος Ανδρουλάκης;

Ποιος έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ;
Υπάρχουν άλλοι πολιτικοί ή άλλοι, που αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παρακολουθούνται, ή έχει προς στιγμή σταματήσει προσωρινά η παρακολούθησή τους;

Χρησιμοποιήθηκε ( και όχι αν αποκτήθηκε ) το παράνομο λογισμικό Predator στην παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης; Καμιά απάντηση δεν έδωσε ο κος Μητσοτάκης σε όλα αυτά.

Και μάλιστα, είναι φανερή η προσπάθεια της Κυβέρνησης, σε όλη τη διαδικασία και στις εργασίες της επιτροπής, να επικρατήσει η λογική του απορρήτου.
Η φήμη και η δράση της χώρας, δεν πλήττεται από την άσκηση κριτικής ορισμένων προς την Κυβέρνηση , αλλά από αυτά που κάνει η Κυβέρνηση.
Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς και η ΝΔ προσπαθεί να το ξεπεράσει με το εφεύρημα του “ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού”, ο οποίος, ως δια μαγείας, έχει απλώσει τα πλοκάμια του και αναγκάζει διεθνή εκδοτικά συγκροτήματα να καυτηριάζουν τη δράση αυτής της Κυβέρνησης…

Αυτή τη στιγμή, η ΝΔ καταδικάζεται στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Η μάχη λοιπόν προσεχώς θα είναι μέσα στη Βουλή αλλά και στους δρόμους για τα ζητήματα δημοκρατίας και της καθημερινότητας ( ακρίβεια, ΕΣΥ κλπ).
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται το σκάνδαλο η Κυβέρνηση και όχι τόσο το ίδιο το σκάνδαλο αυτό καθαυτό.

Όσα πράγματα δικαιούμαι να σκεφτώ ότι έχουν συμβεί από την στιγμή που έχει βγει το σκάνδαλο στην επιφάνεια; Πόσα γεγονότα μπορεί να έχουν ήδη κρυφτεί;

Σε όλη αυτή τη λογική της απόκρυψης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί ενάντια και θα προσπαθήσει να αναδείξει όλη την αλήθεια», τόνισε.

You may also like