Επικαιρότητα

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τα Rafale

Επικαιρότητα

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τα Rafale

Μεγάλη απήχηση είχε στα τουρκικά ΜΜΕ η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και η παραλαβή των πρώτων μαχητικών Rafale.

Πρώτο από όλους το τουρκικό δίκτυο haber7 μετέδωσε την είδηση της εναέριας πτήσης της πρώτης παρτίδας των αεροσκαφών που πέρασαν πάνω από την Ακρόπολη.

“Φθάνουν ένα ένα τα μαχητικά που αγόρασε η Αθήνα από τη Γαλλία”, ήταν ο τίτλος του δικτύου.

Στη συγκεκριμένη είδηση αναφέρεται πως η προσγείωση των Rafale μεταδόθηκε και στον λογαριασμό του Twitter της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδας, αλλά και το γεγονός ότι τα μαχητικά αεροσκάφη αγοράστηκαν έναντι 2,3 δις ευρώ και πρόκειται να παραδοθούν μέχρι το 2023.

 

Ακόμη ένα δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικές Yenisafak ανέφερε πως η Γαλλία παραδίδει τα πρώτα μαχητικά στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνεται πως η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει και τις φρεγάτες Belhara.

«Η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα με την απόκτηση τριών ακόμη γαλλικών φρεγατών Belhara, που θα παραδοθούν το 2025 και το 2026. Στο Πολεμικό Ναυτικό έχει χρεωθεί προϋπολογισμός 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια φρεγατών Belhara και άλλα 1,5 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για την αγορά τεσσάρων κορβετών. Έχει επίσης υπογραφεί σύμβαση με το Ισραήλ για την εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων, καθώς και συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της άμυνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ. Ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας το 2021 έφτασε τα 5,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σύγκριση με το 2020», αναφέρει το δημοσίευμα.

You may also like