Δηλώσεις

Κικίλιας : Η καλά μελετημένη στρατηγική φέρνει επιτυχίες στον τουρισμό

Δηλώσεις

Κικίλιας : Η καλά μελετημένη στρατηγική φέρνει επιτυχίες στον τουρισμό

Δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο αφιέρωμα του CNN Greece.

«Η σκληρή και επίμονη δουλειά» φέρνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στον Τουρισμό, επισήμανε ο κ. Κικίλιας, εξηγώντας πως φέτος υλοποιήθηκε μία πολύ καλά μελετημένη στρατηγική, με σωστό σχεδιασμό και έγκαιρη υλοποίηση. «Από πολύ νωρίς ανοίξαμε έναν κύκλο συζητήσεων με τους μεγάλους tour operators του εξωτερικού, έτσι ώστε να κλείσουν εγκαίρως οι συμφωνίες για τη φετινή σεζόν και δρομολογούμε άνοιγμα σε νέες αγορές, όπως η Ινδία και Νότια Κορέα», τόνισε ο Υπουργός.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και των θεματικών μορφών τουρισμού που «ήταν εξαρχής στη στρατηγική μας στόχευση», όπως τόνισε.

«Οι εργαζόμενοι είναι οι πρεσβευτές μας στον τουρισμό. Τους αξίζει σεβασμός. Και θα έχουν τη μέγιστη στήριξη της Πολιτείας. Και ας μη ξεχνάμε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεπής στις δεσμεύσεις της,- προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού, από τις αρχές του έτους, κατά 9,7% συνολικά», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στα projects σε Αστυπάλαια, Χάλκη και Τήλο, τόνισε πως «πρόκειται για πολύ σημαντικές επενδύσεις που αναβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν, δίνουν προστιθέμενη αξία στα νησιά μας και καθιστούν την Ελλάδα πρωτοπόρο στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε -συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία- η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης. Και το ίδιο κάνουμε και για το τουριστικό μας προϊόν».

You may also like