Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale – Πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale – Πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

Πάνω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, πέταξαν τα έξι γαλλικά μαχητικά που αναχώρησαν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114η Πτέρυγα μάχης.

Τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Τανάγρα και εντάχθηκε στην 332 Μοίρα.

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις», τους είπε ο Πύργος Ελέγχου, με τον αρχηγό της μοίρας να απαντά: «Η 332 μοίρα πετά στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του σχηματισμού έστειλε το δικό του μήνυμα: «Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον».

«Η αγορά των Rafale αναβαθμίζει τη χώρα επιχειρησιακά, τεχνολογικά και γεωπολιτικά. Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα νερά. Η Ελλάδα αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα επίπεδα. Τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ, 16 μήνες μετά την παραγγελία τους. Ετοιμοπόλεμα. Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα πιο ειρηνικό αύριο», ήταν το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τανάγρα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη πως «όπως κλείνουμε την πόρτα σε κάθε απειλή, αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου», υπογράμμισε πως μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη εξάδα και το 2023 τα υπόλοιπα από τα 24 αεροσκάφη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα Rafale πολλαπλασιαστή ισχύος, ενώ τόνισε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιχειρούν πλάι- πλάι σε νέες γαλλικές φρεγάτες.

You may also like