Δηλώσεις

Σκρέκας: Με τροπολογία μπαίνει κόφτης στα πάγια των λογαριασμών ρεύματος

Δηλώσεις

Σκρέκας: Με τροπολογία μπαίνει κόφτης στα πάγια των λογαριασμών ρεύματος

Δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι αγορές ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με το 2019, τονίζοντας πως πλέον προσφέρονται κίνητρα για να μπορεί και μια μέση οικογένεια να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ υπάρχουν κίνητρα και για ηλεκτρικά δίκυκλα.

«Ετοιμάζεται εθνικό σχέδιο για τις ανάγκες και την τοποθέτηση φορτιστών σε όλη την χώρα», είπε αναφερόμενος στους φορτιστές.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και τα μέτρα στήριξης, ο κ. Σκρέκας είπε πως «είναι πρώτη η Ρουμανία και δεύτερη η Ελλάδα πανευρωπαϊκά, σε ποσοστό επιδότησης» για να μειωθεί η επιβάρυνση για τα τιμολόγια ρεύματος», ενώ πρόσθεσε πως «ανακοίνωσε μηχανισμό που για τον Αύγουστο απορροφά έως το 90% της επιβάρυνσης και υποχρεώσαμε τις εταιρείες να δημοσιοποιούν το καθαρό κόστος της κιλοβατώρας».
«Σήμερα περνάμε διάταξη που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να μεταβάλλουν το πάγιο, σε σχέση με αυτό που ίσχυε στις αρχές Ιουλίου και προηγούμενα, επειδή είδαμε τι προηγούμενες ημέρες πως 1-2 πάροχοι προχώρησαν σε αύξηση του παγίου. Θα περάσει σήμερα η τροπολογία αυτή», τόνισε παράλληλα ο Υπουργός.

«Η αύξηση στις τιμές που έχουμε σε επίπεδο Ευρώπης είναι τεράστια, καθώς λόγω του πολέμου η Ρωσία μειώνει την παροχή φυσικού αερίου και όλη η Ευρώπη χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα», είπε ο υπουργός Ενέργεια και πρόσθεσε ότι «το φυσικό αέριο ξεκίνησε να αυξάνεται πριν από τον Σεπτέμβρη στις διεθνείς αγορές».

Τέλος, έκανε έκκληση να μην υπάρχει σπατάλη ενέργειας.

You may also like