Δηλώσεις

Πούτιν: Στη Ρωσία τέσσερις νέες περιοχές

Δηλώσεις

Πούτιν: Στη Ρωσία τέσσερις νέες περιοχές

Δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς προχωρά στην προσάρτηση του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνα, μετά τη διεξαγωγή «δημοψηφισμάτων», απευθύνοντας διάγγελμα από το Κρεμλίνο.

Μιλώντας για την ενσωμάτωση υποστήριξε πως «είναι η βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων» και ότι είναι «αναπόσπαστο δικαίωμά τους», όπως αναφέρεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Για τη Μόσχα η απόφαση αυτή είναι «οριστική» και προειδοποίησε τη Δύση ότι «πρέπει να θυμάται ότι οι άνθρωποι της Χερσώνας, του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ και τη Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας, για πάντα».

«Το Κίεβο πρέπει να επιστρέψει στο ‘’τραπέζι των διαπραγματεύσεων’’. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό και το έχουμε δηλώσει πολλές φορές. Αλλά οι ουκρανικές αρχές πρέπει να σεβαστούν την έκφραση της βούλησης του λαού», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στα «δημοψηφίσματα» που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα. «Θα προστατεύσουμε τη γη μας χρησιμοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού», τόνισε.

«Η Δύση ψάχνει νέες ευκαιρίες για να μας χτυπήσει και πάντα ονειρευόταν να διασπάσει το κράτος μας σε μικρότερα κράτη που θα πολεμούν μεταξύ τους» είπε ο Πούτιν, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά. «Μας κατηγορούν ότι θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά ενώ οι ίδιοι το έχουν πράξει δύο φορές».

«Η Δύση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλάει για δημοκρατία» είπε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι οι δυτικές χώρες δεν αναζητούν διέξοδο από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση».
Επίσης, κατηγόρησε ΗΠΑ και Βρετανία για σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream, καθώς όπως είπε «μόνο αυτοί θα κέρδιζαν από μία τέτοια πράξη».

You may also like