Δηλώσεις

Τσίπρας: Διεκδικούμε μια κυβέρνηση των νικητών

Δηλώσεις

Τσίπρας: Διεκδικούμε μια κυβέρνηση των νικητών

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

«Διεκδικούμε μια κυβέρνηση των νικητών. Προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή, πρακτικά και ηθικά, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει από την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Θα είναι οι πρώτες βαθιά δημοκρατικές εκλογές στον τόπο. Η νέα μεγάλη αλλαγή είναι οι συνεργασίες που θα προκύψουν. Δεν είναι αβεβαιότητα και αστάθεια μια δικομματική ή και τρικομματική κυβέρνηση, που θα συσπειρώνει ως και το 50% της λαϊκής νομιμοποίησης. Αβεβαιότητα και αστάθεια έχουμε με τις μονοκομματικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις με μπόνους. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν.

Ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις στη χώρα, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Αν η ΝΔ ήταν 8% μπροστά, δεν θα είχε κάνει εκλογές; Ή μήπως να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε την εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μία θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

«Ως πολίτης δεν μπορώ να κατανοήσω την πρεμούρα του καθεστώτος να μας αποδείξει ότι το μεγάλο σκάνδαλο για το κράτος δικαίου, για τη δημοκρατία μας, αυτό των παρακολουθήσεων, σώνει και καλά δεν απασχολεί κανέναν στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις επίσημες έρευνες της ΓΣΕΕΒΕ και της ΕΛΣΤΑΤ, 7 στα 10 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και έχουν μειώσει την κατανάλωση σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.
«Σύμφωνα με τη Eurostat η χώρα από το 2015 ως το 2019 μείωνε διαρκώς τις ανισότητες.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι.

Ως πρωθυπουργός δεν είχα να μοιράσω 50 δισ. αλλά να μαζέψω 37 δισ., όπως έκανα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε να μοιράσει, αλλά αν βγει κανείς και ρωτήσει τον κόσμο έξω, όλοι απαντούν «εμείς δεν ενισχυθήκαμε». Πού πήγαν τόσα λεφτά; Σε ισχυρούς και ημετέρους».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου τόνισε πως «Ο Ερντογάν να γνωρίζει, όταν απειλεί την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ότι απέναντι του δεν έχει έναν αδύναμο και απερχόμενο ΠΘ αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είμαστε όλοι ενωμένοι».

You may also like