Δηλώσεις

Πλεύρης: Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να διαχειριστούμε τυχόν περιστατικά ηπατίτιδας

Δηλώσεις

Πλεύρης: Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να διαχειριστούμε τυχόν περιστατικά ηπατίτιδας

Δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ . «Η χώρα μας είναι πλήρως προετοιμασμένη να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά, αν και πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να συζητάμε για αυτό αφού και παγκοσμίως είναι πάρα πολύ λίγες αυτές οι περιπτώσεις.

Ωστόσο, έχουμε συμβάσεις με δύο εξειδικευμένα κέντρα στη Ρώμη και στο Παλέρμο, όπου γίνονται μεταμοσχεύσεις ήπατος σε μικρά παιδιά. Είμαστε πανέτοιμοι ακόμα και για το χειρότερο σενάριο και για αυτό το λόγο θέλω να ξέρουν οι γονείς- όλοι όσοι έχουμε παιδιά, και εγώ έχω παιδιά κάτω των 16 ετών- να ξέρουμε ότι παρακολουθούμε πλήρως όλες τις αναφορές που γίνονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε έναν ιδιαίτερο τύπο του ιού, που δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με τις γνωστές ηπατίτιδες που υπάρχουν και έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη εικόνα που έχουμε από τις άλλες χώρες, κατά βάση τα περιστατικά δεν είναι σοβαρά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες σοβαρές περιπτώσεις και σε έναν μικρό αριθμό έχει χρειαστεί να γίνει και μεταμόσχευση», «έχουμε ενημερώσει τις επιστημονικές ενώσεις και όλα τα νοσοκομεία και μάλιστα έχουμε ζητήσει να μας γνωστοποιηθούν και τα περιστατικά ηπατίτιδας που είχαμε από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα» είπε ο κ. Πλεύρης.

You may also like