Δηλώσεις

Τσούνης: Ενθαρρύνω να επισκεφθείτε την Ελλάδα, όλους τους μήνες του χρόνου

Δηλώσεις

Τσούνης: Ενθαρρύνω να επισκεφθείτε την Ελλάδα, όλους τους μήνες του χρόνου

Δήλωσε o Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζόρτζ Τσούνης κατά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο Υπουργείο Τουρισμού, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο -όπως επισημάνθηκε- αντανακλάται και στον κλάδο του τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα μας εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα τουρισμού, ενώ σημείωσε ότι η ζήτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής για την καλοκαιρινή σεζόν.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι εδώ. Και θα ήθελα να με συγχωρέσετε γιατί δεν θα ακολουθήσω τόσο το πρωτόκολλο, καθώς με τον Υπουργό Τουρισμού γνωριζόμαστε από παλιά. Τον ξέρω ως “Βασίλη” και με ξέρει ως “Γιώργο”. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο Υπουργείο για την ελληνική οικονομία, καθώς -όπως τόνισε και ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού- το 25% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό. Από το στοιχείο αυτό και μόνο, καταλαβαίνουμε όλοι εύκολα ότι από τη στιγμή που ο επισκέπτης ανακαλύπτει την Ελλάδα, θέλει να επιστρέφει εδώ ξανά και ξανά. Και δεν είναι μόνο επειδή πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο. Είναι και η ελληνική φιλοξενία εκείνη που μαγεύει τον ταξιδιώτη», είπε ο Αμερικανός Πρεσβευτής και συμπλήρωσε:

«Για να παραφράσω τον Νίκο Καζαντζάκη «όταν χτυπάς μία πόρτα στην Κρήτη, μπορεί να μην ξέρεις την οικογένεια που ζει στο σπίτι αυτό, αλλά εκείνοι θα σε καλέσουν να περάσεις μέσα στο σπιτικό τους, θα σε φιλέψουν και θα σε προσκαλέσουν να τους επισκεφθείς ξανά και ξανά». Αυτή είναι η ελληνική φιλοξενία. Αυτή είναι η ελληνική καλοσύνη. Οι Έλληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός στον κόσμο. Το έχω ζήσει από πρώτο χέρι, σας το εγγυώμαι. Η Ελλάδα είναι μία πολύ όμορφη χώρα. Οι παραλίες της είναι όμορφες. Τα βουνά της είναι όμορφα. Είναι ακόμη πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μέσω του τουρισμού, ανακαλύπτουμε την υπέροχη ελληνική γαστρονομία, την υπέροχη μεσογειακή κουζίνα. Η Ελλάδα είναι, επίσης, ένας ιδανικός τόπος για τις επιχειρήσεις, αλλά και για να εργαστείς. Ενθαρρύνω όλους να επισκεφθούν την Ελλάδα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Για παράδειγμα το Καρπενήσι, έχει υπέροχα βουνά για σκι, αναφέρθηκα προηγουμένως στην Κρήτη».

«Όπως γνωρίζετε, η καταγωγή μου είναι από τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας, σημείωσε. «Εάν όμως με ρωτήσετε ποιο μέρος της Ελλάδας προτιμώ, θα σας απαντήσω ότι αγαπώ κάθε γωνιά της χώρας», κατέληξε.

Συντακτική Ομάδα inbox.gr

You may also like