Δηλώσεις

Οικονόμου: Η κυβέρνηση λαμβάνει σειρά μέτρων για να στηρίξει τους αγρότες

Δηλώσεις

Οικονόμου: Η κυβέρνηση λαμβάνει σειρά μέτρων για να στηρίξει τους αγρότες

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας τα έμπρακτα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και να διευκολύνει τον πρωτογενή τομέα.

Ενδεικτικά:

• Μέσω του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και των λοιπών μέτρων COVID, έχουν δοθεί περί τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 195 εκατ. έχουν διατεθεί μέσω του ΥΠΑΑΤ για τη στοχευμένη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων από την πανδημία.

• Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης σε νέους αγρότες, αγρότες-μέλη συνεταιριστικών σχημάτων και την συμβολαιακή γεωργία για το 2022.

• Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021 και κάλυψη σημαντικού μέρους της αύξησης στο ρεύμα για τους αγρότες για από εδώ και πέρα.

• Μόνιμη μείωση ΦΠΑ λιπασμάτων από το 13% στο 6%.

• Μόνιμη μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών από το 13% στο 6%, από 1η Οκτωβρίου 2021.

• Ταχύτερες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

• Εκτεταμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων προϊόντων και της νοθείας στα τρόφιμα.

«Καταλαβαίνουμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι και πιστεύουμε στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής. Για αυτό την ώρα που ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα τα χιλιοειπωμένα του κλισέ για εκλογές, διαπλοκή και συμφέροντα των ισχυρών εμείς αποδεικνύουμε το σεβασμό μας στον αγροτικό κόσμο τόσο λέγοντας την αλήθεια όσο και με πράξεις που παράγουν αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

You may also like