Δηλώσεις

Τσίπρας: Το εμπόριο πατριωτισμού πρέπει να σταματήσει

Δηλώσεις

Τσίπρας: Το εμπόριο πατριωτισμού πρέπει να σταματήσει

Δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

«Δεν είναι μόνο ο κ. Πάτσης. Είναι ο κ. Μαραβέγιας, ο κ. Κοντολέων της ΕΥΠ, η κυρία Νικολάου, είναι τα 7,5 δισ. των απευθείας αναθέσεων. Είναι ο κ. Στάσσης της ΔΕΗ, διορισμένος με μισθό 360 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, που δίνει και μπόνους 16 εκατ. ευρώ στον εαυτό του και στους συμβούλους του που έχουν πολλαπλασιάσει.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για στήριξη της μεσαίας τάξης και να βγαίνει η περιουσία των ανθρώπων στο σφυρί, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, παρείχε προστασία για την πρώτη κατοικία;
Είναι δυνατόν να μοιράζουμε τα κόκκινα δάνεια, τα σπίτια των ανθρώπων, στους Πάτσηδες, στα τρωκτικά, στα funds, για να τα βγάζουν σε πλειστηριασμούς;

Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες που έχουν πέσει σαν τρωκτικά.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που εσκεμμένα θέλει να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια για να μη χτυπήσει τα μεγάλα συμφέροντα», είπε ο Αλ. Τσίπραα.
«Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες:
Γιατί η Ελλάδα των 10 εκατ. πολιτών έχει το ακριβότερο ρεύμα, προ φόρων και επιδοτήσεων, στην ΕΕ;
Πως γίνεται να υπάρχουν τρία δισ. ευρώ υπερκέρδη από τις εταιρείες ενέργειας και να μην έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ;
Λόγω της πληθωριστικής κρίσης, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν μειώσει ΦΠΑ, έμμεσους φόρους και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Εδώ δεν τους μειώνουν, με αστεία επιχειρήματα. Για να μην πληρώσουν, λένε, λιγότερο όσοι έχουν καγιέν ή όσοι καταναλώνουν πολλά μακαρόνια.
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία. Πιστεύουμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με το οποίο θα σταματήσει την αναδιανομή του εισοδήματος από τη μεσαία τάξη στους λίγους και ισχυρούς.

Έχουμε ανακοινώσει την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους τους πολίτες, γιατί πρέπει να υπάρχουν ίσα μέτρα και σταθμά φορολόγησης για εισόδημα από εργασία.

Είναι λάθος η στρατηγική ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι τα έξι ναυτικά μίλια, που καθιέρωσε ο κ. Γεραπετρίτης όταν το Oruc Reis έκανε έρευνες στα επτά ναυτικά μίλια έξω από τη Ρόδο. Και είναι λάθος διότι ανοίγει την όρεξη.
Το εμπόριο πατριωτισμού πρέπει να σταματήσει.
Ξεκίνησε με το Μακεδονικό και συνεχίζεται.
Όποιος θεωρεί ότι κακώς δίνουμε όπλα στην Ουκρανία «είναι με τον Πούτιν».
Όποιος εντοπίζει λάθη στην εξωτερική πολιτική «είναι με τον Ερντογάν». Κανείς δε μπορεί να αμφισβητεί την ενότητά μας απέναντι στον Ερντογάν», επεσήμανε.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι η νέα μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Με κυβέρνηση συνεργασίας θα είχαμε ποτέ το όνειδος των υποκλοπών; Να δίνει ένας πρωθυπουργός τη δυνατότητα στον ανιψιό του να ελέγχει την ΕΥΠ, να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, να έχει πάει το Predator σε δεκάδες κινητά πολιτικών – επιχειρηματιών, και να μην κουνιέται φύλλο;», τόνισε.

You may also like