Δηλώσεις

Μητσοτάκης για κέντρο ΟΟΣΑ στην Κρήτη: Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Δηλώσεις

Μητσοτάκης για κέντρο ΟΟΣΑ στην Κρήτη: Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Mathias Cormann.

«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε στη χώρα μας, η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός σημαντικού διεθνούς φόρουμ που θα αφορά τον πληθυσμό. Υπάρχουν τεράστιες νέες προκλήσεις και στοιχήματα και καλείται πλέον το νέο κέντρο στην Κρήτη να τα εξετάσει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Οι οικονομίες των χωρών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ανεξάρτητα από τους πληθυσμούς τους και όταν γίνονται και μετακινήσεις πληθυσμών που είναι απόρροια κρίσεων όπως η κλιματική κρίση, ο κορωνοϊός, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος για την μελέτη των πληθυσμών από την Ελλάδα, χώρα με μεγάλη μεταναστευτική εμπειρία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε αναφέροντας ότι «πριν από 100 χρόνια η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 1 εκατ. Έλληνες από την Ανατολή, για να αποκτήσει η ίδια μετά μια μεγάλη διασπορά σε όλο τον κόσμο, ενώ σήμερα είναι αντιμέτωπη με την πιο δραματική πτυχή του φαινομένου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, λέγοντας πως «παρά το ότι το 2022 ήταν ένα δύσκολο έτος λόγω ενεργειακής κρίσης και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι αξιοσημείωτο το συμπέρασμα της έκθεσης ότι «στην διάρκεια αυτών των ταραγμένων καιρών η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις ίδιες τις προβλέψεις που είχε κάνει ο Οργανισμός και αποδείχτηκε σε πολλά μέτωπα η θετική έκπληξη της Ευρώπης».

You may also like