Δηλώσεις

Μιχαηλίδου: Τίποτα πιο στρεβλό, αναληθές και παραπλανητικό από το δημοσίευμα για μονταζιέρα

Δηλώσεις

Μιχαηλίδου: Τίποτα πιο στρεβλό, αναληθές και παραπλανητικό από το δημοσίευμα για μονταζιέρα

Δήλωσε η υπουργός Εργασίας, κατά την συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δεν έδωσε η κυβέρνηση παραποιημένο ηχητικό υλικό, από την τραγική νύχτα στα Τέμπη.

Αντιθέτως, ολόκληρο το ηχητικό υλικό έχει δοθεί αυτούσιο και χωρίς καμία επεξεργασία στις δικαστικές αρχές επισήμανε, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στη συζήτηση που εξελίσσεται επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα γνωστής, σοβαρής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία μονταρισμένο ηχητικό, κυκλοφόρησε με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Τίποτε πιο στρεβλό, τίποτε πιο αναληθές, είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για να υπογραμμίσει ότι ουδείς λογικός άνθρωπος αμφιβάλλει, και συνεπώς δεν χρειάζεται καμία μονταζιέρα, πως η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, αν εκείνη τη μέρα είχαν τηρηθεί οι κανόνες κίνησης των τρένων, κανόνες που παραβιάστηκαν επτά φορές.

Επιμένετε ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την παραποίηση αυτού του ηχητικού, ενός ηχητικού που δεν έδωσε η κυβέρνηση, ενός ηχητικού βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, απευθυνόμενη στα κόμματα που προσυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας και πρόσθεσε: Ολόκληρο το ηχητικό υλικό έχει δοθεί αυτούσιο και χωρίς καμία επεξεργασία στις δικαστικές αρχές, ώστε η δικαιοσύνη, ως η μόνη αρμόδια, να κάνει τη δουλειά της και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που η ίδια κρίνει. Σε αυτή τη διαδικασία κανείς και καμία δεν βρίσκεται το απυρόβλητο. Όποιος και να είναι, σε όποια θέση και αν βρίσκεται. Αλλά η κυβέρνηση δεν είναι δικαιοσύνη. Οι ρόλοι των δύο είναι διακριτοί και ευτυχώς που είναι διακριτοί, και γι΄αυτό το λόγο είμαστε κράτος δικαίου. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να μην παρεμποδίζουμε και ακόμη περισσότερο να διευκολύνουμε τον ρόλο της δικαιοσύνης, εκεί που από την δική μας την πλευρά μπορούν τα στοιχεία να δοθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, είπε η κυρία Μιχαηλίδου.

You may also like