Δηλώσεις

Μαρινάκης: Μέχρι το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για περαιτέρω στήριξη των πολιτών στο ηλεκτρικό ρεύμα

Δηλώσεις

Μαρινάκης: Μέχρι το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για περαιτέρω στήριξη των πολιτών στο ηλεκτρικό ρεύμα

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης. «Θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκυλακάκη και θα είναι σε συνέχεια των πολλών παρεμβάσεων που έχουν γίνει», πρόσθεσε.

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα ανέφερε ότι πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε ανακοινώσεις από το υπουργείο ανάπτυξης και τώρα αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως όλες οι παρεμβάσεις που κάνει η κυβέρνηση και οι προσωπικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού έχουν ως βασικό στόχο την ενδυνάμωση του εισοδήματος των πολιτών και σίγουρα οι θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία δίνουν ώθηση για αυτές τις αλλαγές.

«Το μέγεθος των αυξήσεων αποτυπώνεται από τους επιμέρους δείκτες του πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος για αρκετούς μήνες. Είναι σημαντικό στοιχείο ότι η ελληνική οικονομία έχει έναν από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ο πιο επίμονος. Ως προς την ενέργεια η κυβέρνηση παρακολουθεί το σύνολο των εξελίξεων και επεμβαίνει για να περιορίσει τις συνέπειες και αυτός είναι και ο λόγος των ανακοινώσεων μέχρι το τέλος του μήνα. Δεδομένο είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα χωρίς να εκτροχιάζεται να προσαρμόζεται», ανέφερε.

You may also like