Δηλώσεις

Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις

Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ

Δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ειδικά στον δήμο της Αθήνας και τα σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιτυχία και η νίκη είναι του κ. Δούκα, εγώ τον ψήφισα στον β’ γύρο και προσπάθησα να πείσω και άλλους, αποτελεί χαρά για κάθε προοδευτικό δημότη στην Αθήνα καθώς έφυγε μία αποτυχημένη διοίκηση» συνέχισε ο πρώην βουλευτής τονίζοντας ότι είναι βιαστικό να μιλάμε για κοινά ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ήττα μας σχετίζεται με την ευρύτερη δυσκολία που υπάρχει στον δικό μας χώρο και δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας μέσα σε λίγο διάστημα της εκλογικής περιόδου», σχολίασε.

Είναι βιαστικό να μιλάμε για κοινά ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
«Θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα στη Βολή για κοινές προτάσεις οι οποίες αφορούν τα εργασιακά ζητήματα, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι δύο χώροι έχουν τη δική τους διαδρομή, τη δική τους ιστορία, και τη δική τους ύπαρξη και υπάρχει λόγος. Δεν ξέρω γιατί ο κ. Σπίρτζης λέει για κοινά ψηφοδέλτια, νομίζω ότι είναι κάτι βιαστικό. Δεν μπορεί να διαλυθεί ένα κόμμα που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορικό κεκτημένο και πρέπει να έχει την πορεία του», είπε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να προσπαθήσουμε να διευρυνθούμε και να ανασυγκροτηθούμε».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε αποχωρήσεις από το κόμμα και λέω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μία δύσκολη συνθήκη. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ενότητα».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη που την ημέρα της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε μεταβεί στην Αμερική δήλωσε: «Η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι μόνο ο πρόεδρός του, είναι και τα στελέχη, είμαστε όλοι παρόντες. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανατάξουμε τον χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι ένα κόμμα προεδρικοκεντρικό, είναι ένα κόμμα των μελών. Ο πρόεδρος μας δεν είναι όργανο».

You may also like