Δηλώσεις

Οικονόμου: Οι κάμερες θα αλλάξουν το υπόδειγμα αστυνόμευσης στην Αθήνα

Δηλώσεις

Οικονόμου: Οι κάμερες θα αλλάξουν το υπόδειγμα αστυνόμευσης στην Αθήνα

Δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφερόμενος για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης προκειμένου να τοποθετηθούν κάμερες σε σημεία της Αθήνας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και να αναβαθμιστεί η αποδοτικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Το έχει πει και ο Πρωθυπουργός ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο το πρωί, αλλά είναι μια πρωτοβουλία που ήδη έχει ξεκινήσει σε επιμέρους άξονες», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Την περασμένη Παρασκευή, τόσο για συμβολικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους, συναντήθηκε με το Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κ. Μενουδάκο προκειμένου να μην υπάρχει κανένα κλίμα αμφισβήτησης, ότι οι κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους, εκτός από την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την υποβοήθηση του έργου της Αστυνομίας στην Τροχαία.

«Είναι ένα πρότζεκτ της επόμενης διετίας μέχρι να ολοκληρωθεί. Απαιτούνται διαγωνισμοί. Φιλοδοξώ ότι σταδιακά, πιλοτικά, μπορούμε να βάζουμε πράγματα. Στην πλήρη του εξάπλωση το πρότζεκτ, μία ρεαλιστική πρόβλεψη θα ήταν μία διετία, δεδομένου και του χρόνου που απαιτείται για να γίνουν όλα αυτά σωστά και ταυτόχρονα να αξιοποιούμε και ήδη εγκαταστημένες κάμερες που υπάρχουν περισσότερο για την κίνηση», είπε.

«Έχουμε βρει ήδη τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα -όταν θα καταλήξουμε στις προδιαγραφές- να πάμε στο διαγωνισμό». Παράλληλα σημείωσε πως η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε ανοικτή επικοινωνία με χώρες του εξωτερικού, οι οποίες από καιρό έχουν εφαρμόσει αυτά τα αποτελεσματικά, προηγμένα τεχνολογικά συστήματα για να βρεθεί η τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά και στις προδιαγραφές, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που αξιοποίησαν και οι ίδιες», πρόσθεσε.

«Βεβαίως είμαστε και θα είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται – Δημάρχους του Λεκανοπεδίου, Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για να μας υποδείξουν τα σημεία με βάση τη στατιστική ανάλυση- που θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθούν οι κάμερες», τόνισε και συμπλήρωσε πως «θα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο που όταν το αποκτήσουμε -όχι σε χρόνο πολύ μακρινό από τώρα, γιατί αυτού του είδους τα πράγματα έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που γίνονται- θα αλλάξει και αρκετά το υπόδειγμα αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

You may also like