Πρόσωπα

Οι 7 χυδαίες επιθέσεις του Παύλου Πολάκη

Πρόσωπα

Οι 7 χυδαίες επιθέσεις του Παύλου Πολάκη

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μας έχει συνηθίσει σε… παραληρήματα, κυρίως στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Επιτίθεται κατά πάντων. Κυρίως με παροπίδες.

Στόχος του, εκτός από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έχουν γίνει κατά καιρούς δημοσιογράφοι αλλά και γιατροί.

Τα σχόλιά του, εκτός από δηκτικά, αρκετές φορές συμπεριλαμβάνουν ακραίους και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Το ύφος του αρκετά γνωστό σε όλους. Η ακραία ρητορική του όχι μόνο δεν τον έχει οδηγήσει μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον έχει εδραιώσει στη θέση του πολιτικού που δεν… αγγίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία από τις τοποθετήσεις του έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ακόμη και τους αντιεμβολιαστές, κλείνοντάς τους -φυσικά- το… μάτι προκειμένου να γεμίσει την πολιτική του δεξαμενή, ενώ έχει κάνει πολλές επιθέσεις, ακόμη και από το βήμα της Βουλής.

Ας δούμε ορισμένα πρόσφατα και πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα με τα οποία έχει απασχολήσει κατά καιρούς ο πρώην υπουργός την επικαιρότητα.

Η επίθεση στον Θάνο Πλεύρη

Η τελευταία προκλητική ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ -που έχει επιλέξει ως στρατηγική τον διαρκή “θόρυβο” γύρω από το όνομά του- αφορούσε τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη τον οποίο χαρακτήρισε “ελεεινό’. «ΑΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΛΕΥΡΗ!!! Αυτή τη στιγμή η μητέρα μου 83 χρόνων, δις εμβολιασμένη, με συμπτωματολογία κόβιντ και υποκείμενα νοσήματα, με αρνητικό ράπιντ, είναι έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου και περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει γιατρός και να ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ PCR!!! Από το νοσοκομείο της λένε πως έστειλες στις 31/12/2021 μια απόφαση με την υπογραφή σου που λέει πως ΜΟΝΟ όσοι είναι για εισαγωγή θα κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομείο!! Οι άλλοι πρέπει να πάνε να κάνουν στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. Μόνο που τα ιδιωτικά κέντρα ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!», έγραψε και συνέχισε: «ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ, ΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ PCR ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΟΒΙΝΤ!!!Αλλιώς, ΕΛΕΕΙΝΕ, δεν θα υπάρχει μέρος στην Ελλάδα να σταθείς για οτιδήποτε συμβεί σε αυτούς τους ασθενείς από την καθυστέρηση της διάγνωσης!!!!! ΥΓ στη φωτογραφία αυτό που δείχνει ο φύλακας του νοσοκομείου Ρεθύμνου στους ασθενείς που αναζητούν βοήθεια ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ!!! ΕΛΕΕΙΝΕ ΞΑΝΑ!!!».

Η συγκεκριμένη επιθετική ανάρτηση δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει αναπάντητη από τον νυν υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος τον έσφαξε με το… γάντι: «Η μάνα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση, ακόμη και εάν ο γιος της το επιδιώκει και τη χρησιμοποιεί. Οι εξετάσεις, που υποτίθεται ότι της απαγόρευσαν να κάνει, αλλά έκανε, εύχομαι να είναι καλές και να έχει υγεία. Εάν θέλει αντιπαράθεση με εμένα ο κ. Πολάκης να αφήσει την μητέρα του απέξω».


Ακόμη και το νοσοκομείο Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση σε μία προσπάθεια να βάλει στη θέση του τον Πολάκη (σ.σ και τα κατάφερε): «η κυρία Π. Π. προσήλθε στις 11:20 το πρωί στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τα εξεταστήρια ήταν κατειλημμένα από βαριά πάσχοντες ασθενείς, για αρκετή ώρα. Στις 2 το μεσημέρι κλήθηκε για εξέταση και δεν προσήλθε.

Η νοσηλεύτρια των επειγόντων επικοινώνησε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο που έδωσαν, ενημέρωσε ότι μπορεί η ασθενής να προσέλθει για εξετάσεις και ο κύριος που απάντησε εκ μέρους της είπε ότι θα την πάει στο σπίτι επειδή είχε κουραστεί και ότι θα την φέρει ξανά το απόγευμα.

Ενημερώθηκαν από την νοσηλεύτρια ότι από τη στιγμή αποχώρησης από το ΤΕΠ, η σειρά περιστατικού δεν διατηρείται και αργότερα η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη. Δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία με την ασθενή.

Στις 5 το απόγευμα ενημερώνεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου τηλεφωνικά ότι η μητέρα του κύριου Πολάκη βρίσκεται στο χώρο των επειγόντων κατόπιν κλήσης του κου Πολάκη. Ενημερώθηκε ο ιατρός του ΤΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ασθενής όπως κάθε πολίτης.

Το νοσοκομείο ανέφερε ακόμη ότι: «Η ασθενής αναζητήθηκε από το προσωπικό καθώς ανέμενε σε χώρο εκτός του Νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης βρέθηκε σε καλή γενική κατάσταση, ενώ η ίδια στη συνέχεια εξήλθε οικειοθελώς από το Νοσοκομείο. Η μητέρα του κύριου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης και ακολουθήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπόμαστε αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Επισημαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξε απαγόρευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διεξαγωγή test PCR σε ασθενή του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Διευκρινίζεται δε, ότι η αναφορά στην διενέργεια pcr τεστ αποκλειστικά σε ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, αφορά στους θετικούς με rapid τεστ ασθενείς όπως συντάχτηκε και υπεγράφη από την Ιατρική Υπηρεσία και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου».

«Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται όλοι οι συμπτωματικοί ασθενείς που χρήζουν εξέτασης και αντιμετώπισης και η λήψη RAPID, PCR ή RAPID PCR test βρίσκεται στην κρίση του ιατρού ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ο ασθενής, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα. Τυχόν παραπομπή ασθενούς από μέρους του Νοσοκομείου σε ιδιωτική δομή ουδέποτε έγινε με απόφαση ή έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

Η επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Παύλος Πολάκης έδειξε πως ήθελε να ξεκινήσει καλά ο χρόνος και έκανε ακόμη μία ανάρτηση αυτή τη φορά για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος – σχολιάζοντας την ανάρτηση για τη μητέρα του έγραψε “ευτυχώς που δεν τον έχουμε υπουργό Υγείας”.

Το ισχυρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον υπουργό ως “μαυραγορίτη των PCR test”. «ΑΚΟΥ «μαυραγορίτη» των ράπιντ και των Pcr test, υπουργέ νανογιλέκων και ντίλερ συμφερόντων!! ΠΡΩΤΟΝ: Άνοιξε τα στραβά σου και προσπάθησε να καταλάβεις πως το αφήγημα του «μοναδικού όπλου του εμβολίου» ΑΠΕΤΥΧΕ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αν εγώ ήμουν υπουργός Υγείας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 21.200 νεκρούς όπως έχουμε με την καταστροφική σας διαχείριση που μας έχει φέρει στην πρώτη θέση των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμό στη Δυτική Ευρώπη. Γιατί εγώ την Ιατρική την έμαθα καλά και την ασκώ για το συμφέρον και τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των συμφερόντων των εταιρειών όπως έκανες εσύ, άσχετε ακροδεξιέ!! ΤΡΙΤΟΝ. Βρες μια τρύπα, κρύψου και βγάλε το σκασμό μετά το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ που έφαγες από τους Κύπριους και το δήμαρχο Δανιηλίδη για τα τεστ του κορωνοϊού που τα πληρώνουμε ακριβότερα από όλον τον κόσμο. Κατάλαβες προστάτη των χονδρεμπόρων;;; Γιατί δεν μας φύλαξε ο Θεός και έχουμε εσένα υπουργό Ανάπτυξης τον καιρό της πανδημίας και χορεύουν οι μεσάζοντες αισχροκερδώντας στην τσέπη του απλού κόσμου!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Η ΝΑ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ;; ΥΓ. και τολμάς και μιλάς ΕΣΥ ειδικά, που νόσησες ενώ ήσουν πλήρως εμβολιασμένος;” έγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα

Αναζητώντας παλιότερα συμβάντα με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, εντοπίσαμε την επίθεση που είχε κάνει στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Με το γνωστό του ύφος ο Παύλος Πολάκης έγραψε πως “θα πρέπει να ντρέπεσαι για αυτά που είπες”. Η ανάρτησή του έγινε για να σχολιάσει τους 15.000 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού. «Βγήκε και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας να κρατήσει φανάρι στο Μητσοτάκη, καθώς ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΘΥΝΗ, για τους 15.500 χιλιάδες νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα από τον κορονοϊό!! Με μαθηματικές ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ελεεινής μορφής προσπαθεί να μας πείσει πως πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με τους 15.500 νεκρούς γιατί γλυτώσαμε λέει άλλους 8.500 χιλιάδες!!!!(φωτο1-2) ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ για αυτά που είπες!!!», γράφει ο Παύλος Πολάκης και συνεχίζει λέγοντας, ότι «αν είχατε φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα από τότε που σας φωνάζω και αν είχαμε ΜΕΘ στο δεύτερο και τρίτο κύμα θα ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 15.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ!!! Αυτό το ξέρεις καλά! Όπως ξέρεις πως εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες είμαστε ΣΤΑΘΕΡΑ στη δεύτερη ή τρίτη θέση θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης !! Μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία μας ξεπερνούν (φωτο3-4) Χάνουμε ένα χωριό κάθε βδομάδα και βγήκες να μας πεις πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν χάνουμε δυο η τρία χωριά!!!! Αλλά δεν φταις εσύ……άλλοι φταίνε…», ήταν η ανάρτηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσέγγιση των ανεμβολίαστων

Τον περασμένο Ιούλιο ο Παύλος Πολάκης είχε βγει ανοιχτά να υπερασπιστεί τους αντιεμβολιαστές από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία.

«Κύριε Μητσοτάκη η ελευθερία μετά τις αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις του 17 και 18 αιώνα και τις αστικές του 20ου, είναι αυθύπαρκτο αξίωμα της ανθρώπινης ύπαρξης και έτσι καταγράφεται στα Συντάγματα. Δεν είναι προνόμιο το οποίο το ορίζει -την εφαρμογή και εύρος του- εσείς ο πρωθυπουργός ως ελέω θεού μονάρχης του Μεσαίωνα. Το χθεσινό διάγγελμα-μήνυμα διχασμού προωθεί κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό. Κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια. Και είναι η απέλπιδα προσπάθεια να καλύψετε την καταστροφική πορεία της πανδημίας με τους 13,5 χιλ θανάτους με τους 8 χιλ θανάτους εκτός ΜΕΘ και οι 6 χιλ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν φέρνατε τα φάρμακα που σας είπαμε. Αυτά για το ένα – μηδέν», είχε πει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση της η Πειραιώς επισήμανε τότε ότι ο κ. Πολάκης « που έχει ταυτιστεί με τον χυδαίο λόγο, το μίσος, ακόμη και με εκκλήσεις για προπηλακισμό πολιτών στη μέση του δρόμου, να καταγγέλλει τον διχασμό», ενώ τον χαρακτήρισε ως «φίλο και συνεργάτη του πιο διχαστικού πολιτικού της μεταπολίτευσης», ήτοι του κ. Τσίπρα.

Η επίθεση στον Γιώργο Πατούλη

Με τρεις φωτογραφίες με τη σύζυγό του, δίπλα σε τρεις με το ζεύγος Πατούλη, είχε σχολιάσει τον Ιούλιο του 2020 ο Παύλος Πολάκης το πάρτι της Μαρίνας Πατούλη για την ονομαστική της εορτή. «είμαστε δύο Ελλάδες τελικά… Ηθικά, αξιακά, πολιτισμικά, φυσιογνωμικά… Τώρα υπάρχει η εμπειρία να ξαναδιαλέξει ο λαός». Τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Γιώργος Πατούλης ξεκίνησαν από την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: Ο πρώτος ως δήμαρχος Σφακίων και ο δεύτερος ως δήμαρχος Αμαρουσίου. Για να μεταπηδήσουν ο Π. Πολάκης στην κεντρική πολιτική σκηνή (βουλευτής Χανίων και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γ. Πατούλης, στη δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση (Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ).

Η επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Με το γνώριμο ήθος τον Απρίλιο του 2019 εξαπέλυσε επίθεση αυτή τη φορά εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του έδινε ο νόμος να προσληφθεί ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Βέβαια ο Παύλος Πολάκης αδιαφορώντας για τον αγώνα ζωής του ευρωβουλευτή επιτέθηκε εναντίον του για τη χρήση του δικαιώματός του.

Η επίθεση σε εργαζόμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και απειλές εμπεριείχε και η δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2018 μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Πρώτος ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «σκάσε» και «τσογλάνι» απευθυνόμενος στον υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε φτάσει στο σημείο μάλιστα να συμβουλέψει τον Σταμάτη Πουλή να ομολογήσει για τα… κλεμμένα προκειμένου να πέσει στα… μαλακά από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η επισήμανσή του είχε προκαλέσει εκείνο το διάστημα και την παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος ως γνωστόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Το πράγμα πλέον σοβαρεύει» επεσήμανε ο τότε αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε εκείνο το διάστημα εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι αδιανόητο ένας υπουργός να προαναγγέλλει την ποινή που θα επιβληθεί σε έναν πολίτη.

You may also like