Δηλώσεις

Τσίπρας: Προβληματίζομαι για το θέμα της παρένθετης κύησης

Δηλώσεις

Τσίπρας: Προβληματίζομαι για το θέμα της παρένθετης κύησης

Δήλωσε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, για το θέμα των ημερών με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δική του πρόταση νόμου, αναφέροντας παράλληλα ότι «μπορεί να υπάρχουν προβληματισμοί». «Και εγώ έχω προβληματισμό για το θέμα της παρένθετης κύησης» είπε χαρακτηριστικά.

Άσκησε, ταυτόχρονα, κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «υπάρχουν κενά από τη συνέντευξη Μητσοτάκη» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «στρίβει διά του αρραβώνος», ζητώντας από τους διαφωνούντες να δηλώσουν αποχή και να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Εμείς δεν έχουμε τέτοια στάση. Δεν υπάρχει κανείς βουλευτής που να μη στηρίζει την ισότητα απέναντι στον νόμο. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα» συμπλήρωσε, ενώ κατόπιν επανήλθε στο ζήτημα της παρένθετης κύησης.

Είμαστε λίγο φευγάτοι ως χώρα στο θέμα αυτό» είπε σημειώνοντας ότι σε άλλες χώρες, πολύ προοδευτικές στο θέμα των δικαιωμάτων και της ισότητας, η παρένθετη κύηση είναι απαγορευμένη. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο πρωθυπουργός, η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα θεσμοθετεί τη δυνατότητα παρένθετης κύησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με την τεκνοθεσία, η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλειε το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να μπορούν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «επιβάλλεται άμεσα η πρόοδος στον τομέα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ όσον αφορά ιδίως τον γάμο και τη δυνατότητα απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν, με τρόπο ισότιμο σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια (τεκνοθεσία, ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κ.ά.)».

You may also like