Δηλώσεις

Δένδιας: Τα 20 F-35 και οι φρεγάτες Belharra και Constellation σημαντικά όπλα αποτροπής

Δηλώσεις

Δένδιας: Τα 20 F-35 και οι φρεγάτες Belharra και Constellation σημαντικά όπλα αποτροπής

Δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας

Η απόκτηση 20 αεροσκαφών F35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή, είναι ένα σημαντικό όπλο που θα δώσει μεγάλες δυνατόηττες στην Πολεμική Αεροπορία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Από την άλλη η έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης στην Ελλάδα της φρεγάτας Constellation της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού ναυτικού. Μιας φρεγάτας που εφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγηση της μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό. Θα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belharra που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα.

Ο κ. Δένδιας πάντως εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της συζήτησης στην επιτροπή (δεν ήταν δημόσια), καθώς και τη συναινετική διάθεση που έδειξαν τα υπόλοιπα κόμματα. Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της συζήτηση επιφυλάξεις τήρησαν και δεν ψήφισαν τα F35, οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΥΣΗ και Νίκη, ενώ το ΠΑΣΟΚ, παρότι εξέφρασε επιφυλάξεις, υπερψήφισε.

You may also like