Δηλώσεις

Μητσοτάκη: Αναμφισβήτητη ανάγκη αναβάθμισης της άμυνας της ΕΕ, τίποτα λιγότερο

Δηλώσεις

Μητσοτάκη: Αναμφισβήτητη ανάγκη αναβάθμισης της άμυνας της ΕΕ, τίποτα λιγότερο

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός, σε παρέμβαση του κατά τη συζήτηση για την Άμυνα και την Ασφάλεια, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους. Οτιδήποτε λιγότερο στέλνει το λάθος μήνυμα.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός τόνισε τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν από την ΕΕ στην επόμενη πενταετία.

Το επόμενο σημαντικό ζήτημα που θα μας απασχολήσει είναι η στρατηγική ατζέντα για την επόμενη πενταετία, για τα σημαντικά ζητήματα πολιτικής, και εκεί χαίρομαι γιατί όλες οι σημαντικές ελληνικές προτεραιότητες αποτυπώνονται στο κείμενο αυτό.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στα ζητήματα μετανάστευσης και προστασίας των εξωτερικών συνόρων, στην ανάγκη για περισσότερη αμυντική συνεργασία με εξεύρεση ενδεχομένως και δυνατοτήτων χρηματοδότησης από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα και θέματα στήριξης πρωτογενούς τομέα. Κείμενο θα αποτελέσει οδηγό για ευρωπαϊκή επιτροπή, την επόμενη πενταετία» δήλωσε στις κάμερες, προσθέτοντας στα ζητήματα Αμυνας και την κοινή πρόταση με τον Ντόναλντ Τουσκ για τη δημιουργία ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας

Πρόκειται περί ενός έργου-φάρου, που θα μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα στην ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία, σε μια εποχή που όλοι αναγνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να θωρακίσει την κοινή της άμυνα

You may also like