Δηλώσεις

Χατζηδάκης για πακέτο ΔΕΘ: Οι πρωτοβουλίες αφορούν την περαιτέρω στήριξη των πολιτών με έντονο το χρώμα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Δηλώσεις

Χατζηδάκης για πακέτο ΔΕΘ: Οι πρωτοβουλίες αφορούν την περαιτέρω στήριξη των πολιτών με έντονο το χρώμα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την εξειδίκευση των οικονομικών πρωτοβουλιών που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

«Οι πρωτοβουλίες αφορούν την περαιτέρω στήριξη των πολιτών με έντονο το χρώμα της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Χατζηδάκης.

«Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα. Ευελπιστούμε τους επόμενους μήνες κι άλλοι οίκοι αξιολόγησης να κάνουν το ίδιο».

Όπως είπε οι πρωτοβουλίες κινούνται σε 4 άξονες.

Συγκεκριμένα:

1ος άξονας: Τραπεζικό σύστημα – Θα παρέχει ρευστότητα

2ος άξονας: Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με περιορισμό των μετρητών

3ος άξονας: Στήριξη εισοδήματος των πολιτών

4ος άξονας: Κλιματική Αλλαγή – Πολιτικές για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

«Θέλω να πω ότι η φοροδιαφυγή για την οποία θα μιλήσει ο κ. Θεοχάρης είναι κομβικής σημασίας. Είναι άσχημο να μηδενίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει κάτι. Περιορίστηκε το λεγόμενο κενό του ΦΠΑ στο μισό. Προφανώς πρέπει να γίνουν και άλλα. Βασικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι ψηφιακές τεχνολογίες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων για παράδειγμα ότι τους πρώτους μήνες του 2024 τα POS θα συνδεθούν με τις ταμειακές μηχανές.

«Προχωράμε μπροστά μένοντας μακριά από δημαγωγικούς πειρασμούς. Δεν πρέπει να αναζητούμε πολιτικούς με μεγάλη καρδιά, αλλά πολιτικούς που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», είπε κλείνοντας.

You may also like