Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης εθνικού σχεδίου δράσης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης εθνικού σχεδίου δράσης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, τονίζοντας την ανάγκη σχεδίου δράσης απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Η σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στην ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία, υπενθυμίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που δοκιμάζει σκληρά και την πατρίδα μας» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η λειψυδρία, οι κίνδυνοι της ερημοποίησης, της υποβάθμισης της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων είναι υπαρκτοί για πολλές περιοχές της χώρας μας. Δεν επιτρέπεται να εθελοτυφλούμε αλλά να δράσουμε συντονισμένα και με σχέδιο δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής».

Η καταστροφή του οικοσυστήματος της Δαδιάς, οι αλλεπάλληλες δασικές πυρκαγιές και η δοκιμασία της Θεσσαλίας, της παραγωγικής καρδιάς της χώρας μας, από τις περσινές πλημμύρες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου δράσης», ολοκλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

You may also like