Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό το δίλημμα των επόμενων εκλογών

Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό το δίλημμα των επόμενων εκλογών

Δήλωσε από το βήμα της ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Και αξιόπιστη, και προοδευτική. Μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική» είπε ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι “Μητσοτάκης ή χάος”, αλλά “Δημοκρατική Ανατροπή ή Ανοχή στον Καθεστωτισμό και την αδικία”».

«Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτή είναι η ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης. Έχουμε ευθύνη να αγκαλιάσουμε τις καθημερινές αγωνίες του ελληνικού λαού. Να μετατρέψουμε την απελπισία που γεννά η αδικία, σε ελπίδα. Δεν θα γίνουμε διαχειριστές της οργής. Έχουμε ευθύνη η χώρα να λειτουργεί ως κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», είπε παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης.

«Έχετε ακούσει για την τερατογένεση της αποστασίας του ‘65; Θυμάστε το ‘89 και το ειδικό δικαστήριο; Την τερατογένεση του αντιμνημονιακού μετώπου εμπαιγμού που στήσατε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας; Όλα αυτά είχαν στόχο την παράταξή μας. Είναι χαραγμένα στο πολιτικό DNA μας. Καταβάλλετε αγωνιώδεις προσπάθειες για να αλλοιώσετε την ιστορία, αλλά υπάρχει ιστορική μνήμη. Εμείς δεν πρωταγωνιστήσαμε σε καμία τερατογένεση. Ήσασταν ο θύτης και ήμασταν το θύμα. Γι’ αυτό είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη της χώρας. Δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς και το κράτος δικαίου» επεσήμανε.

«Το σλόγκαν “Συνέπεια – Συνέχεια – Σταθερότητα”, που διαφήμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, στην πραγματικότητα σημαίνει “Ασυνέπεια – πισωγύρισμα – αστάθεια”. Βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση του «επιτελικού» κράτους του κ. Μητσοτάκη. Ενός απόλυτα συγκεντρωτικού, κλειστού και αδιαφανούς συστήματος ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Το “όλα στο φως” του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί πλέον σε “όλα στο σκοτάδι”» υπογράμμισε.

«Ξέραμε για τον “μεγάλο αδελφό”, αλλά ούτε μας περνούσε από τον νου ότι θα βρεθούμε να μας ακούει ο “μεγάλος ανιψιός” για λογαριασμό του “μεγάλου θείου”. Κρίμα που δεν ζει ο Όργουελ να ξαναγράψει το βιβλίο του»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για Δημόσιο, Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα, που εγγυάται την αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες, με θεσμοθέτηση αξιοπρεπούς εγγυημένου εισοδήματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους με επαναφορά μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ, στην ενίσχυση και ριζική του ΕΣΥ αναμόρφωση για να ανταπεξέλθει στη νέα εποχή, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία όπου εξέφρασε τις προτάσεις του».

«Είναι ζητούμενο πια περισσότερο από ποτέ να χτίσουμε με τους δημοκρατικούς πολίτες, ένα άρρηκτο κοινωνικό μέτωπο νίκης και ριζικής αλλαγής. Για την αξιοπρέπεια και την προκοπή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Η πατρίδα αξίζει περισσότερα. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

You may also like